Gruevszki-ügy: az LMP a szakbizottságok rendkívüli összehívását kezdeményezi

2018. november 21. 18:12

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Czukor József, az Információs Hivatal főigazgatója, valamint Végh Zsuzsanna, a Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal főigazgatójának meghallgatását kezdeményezi.

2018. november 21. 18:12
Az Országgyűlés honvédelmi és külügyi bizottságainak együttes, rendkívüli ülésének összehívását kezdeményez a Gruevszki-ügyben Demeter Márta, az LMP társelnöke. A honvédelmi és rendészeti bizottság LMP-s alelnöke szerdán közleményt juttatott el az MTI-hez, amelyben azt írta: Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Czukor József, az Információs Hivatal főigazgatója, valamint Végh Zsuzsanna, a Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal főigazgatójának meghallgatását kezdeményezi. 
 
Demeter Márta a közleményben ezt úgy indokolta: „a kormányzati illetékesek közléseiből és a tényfeltáró sajtó adataiból is világos, hogy magyar külképviseletek és külszolgálatot teljesítő személyek aktívan vettek részt abban a folyamatban, aminek során a hazájában jogerősen börtönbüntetésre ítélt volt macedón miniszterelnök, Nikola Gruevszki beutazott Magyarországra, és itt rendkívül gyors eljárás során menedékjogot kapott".
 
(MTI)
   

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!