Alapjogokért Központ: Egyszer már elbukott a humanitárius vízum bevezetésének ötlete

2018. november 28. 10:11

Az Alapjogokért Központ stratégiai igazgatója a humanitárius vízumról elmondta, hogy a külképviseleteken lehetne igényelni, a migránsokat pedig arra jogosítaná fel, hogy beléphessenek az Európai Unió területére

2018. november 28. 10:11

Az Alapjogokért Központ stratégiai igazgatója szerint annak ellenére szavaz újra az Európai Parlament szakbizottsága a humanitárius vízumról, hogy egyszer már szabályszerű voksoláson leszavazták az ötletet, így ez az ügy „elbukott". Kovács István szerdán az M1 aktuális csatornán „érdekesnek" nevezte, hogy a Sargentini-jelentés elfogadtatása érdekében átértelmezték a házszabályt és nem vették figyelembe a tartózkodó szavazatokat, amikor pedig nem tetsző eredmény született, akkor újra szavaztatnak.

A humanitárius vízumról elmondta, hogy a külképviseleteken lehetne igényelni, a migránsokat pedig arra jogosítaná fel, hogy beléphessenek az Európai Unió területére és ott adják be a menedékkérelmüket. Ebben az esetben azonban fennáll annak a veszélye, hogy mire elbírálják a kérelmet, a bevándorló „felszívódik" – tette hozzá az igazgató.

Kovács István szerint jobb megoldás lenne valami olyasmi, amit Orbán Viktor miniszterelnök is javasolt 2016-ban, miszerint az unió területén kívül kellene hotspotokat vagy menekültügyi központokat létrehozni, és ezekben döntenének arról, ki jöhet Európába.

(MTI)

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ján Fortunák
2018. november 28. 12:55
Ez valami olyasmi vízum, amivel ez a Gruevszki jöhetett?
kisgul
2018. november 28. 12:35
Láttunk már ilyet, az Osztrák elnökválasztáson is! Először elbukott , mert volt ahol 120% os volt a részvétel, aztán nem ragadtak a borítékok , végül csak a jó eredmény jött ki!
u.cserkész
2018. november 28. 11:31
Érdekes gyerek ez az EU. Ha nem jön össze elsőre az általuk elvárt eredmény, akkor addig szavaztatnak, amíg el nem érik a kívánt számú szavazatot. Vagy nem veszik figyelembe a tartózkodásra leadott voksokat, mert ezekkel együtt nem lehet kimondani a tutit. Mondják, hogy így működik a legjobb demokrácia. Szerintem inkább a népidemokratikus TSZ-szervezésre hasonlít.
OberEnnsinnen
2018. november 28. 11:30
A nyílt Társadalom első axiómája: Égjen a város!, bocs, nem ez Tikkun Olam - héber (magyarul: A világ jobbítása), mely szlogen a sztori elfedését - a világ kifosztásának ideológiai hátterét - biztosítja, a kifosztók számára bocs, nem is ez Addig szavaztatunk, amíg a nép meg nem szavazza, amit meg kell szavaznia...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!