BM: A jövőben központilag tárolják a közterületi kamerák felvételeit

2018. október 31. 11:37

Egyszerűbben ismerhetik meg a kamerafelvételeket a bűnüldöző szervek azzal, hogy a jövőben a rögzített kamerafelvételeket központilag tárolják – közölte Kontrát Károly államtitkár.

2018. október 31. 11:37

Egyszerűbben ismerhetik meg a kamerafelvételeket a bűnüldöző szervek azzal, hogy a jövőben a rögzített kamerafelvételeket központilag tárolják – közölte a Belügyminisztérium (BM) parlamenti államtitkára expozéjában szerdán az Országgyűlésben.

Kontrát Károly az egyes belügyi tárgyú és más kapcsolódó törvények módosításának általános vitájában az előterjesztés egyik fontos újításaként beszélt az úgynevezett „szitakötőprojektről", amely első ütemben Budapesten valósul meg a közterület-felügyelet és a Budapesti Közlekedési Központ felvételeinek révén, a jogszabály kihirdetését követő hatodik hónapban.

Hangsúlyozta, a javaslat megalkotásában aktívan közreműködött a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság, amelynek az észrevételeit teljes mértékben beépítették a tervezetbe. Az államtitkár elmondta azt is, hogy a törvényjavaslat meghosszabbítja az engedély nélkül létesített kutak bírság nélküli bejelentésére vonatkozó határidőt 2020. december 31-éig.

(MTI)

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zsolt75
2018. október 31. 15:45
Nagyon helyes. Legjobb lenne az összes utcát bekamerázni. Engem nem zavarna. Tavasszal a szomszéd utcában fényes nappal kishíján berángattak egy tízéves fiút egy furgonba. Persze nem lettek meg.
reflex
2018. október 31. 12:15
A működő VII ker és a XIII Ker Új Lipót marad zártkörű mi??
jóember
2018. október 31. 12:11
A jövőben központilag tárolják a köztéri kamerák felvételeit, mondta az államtitkár, így komoly adatbázist alkot majd a VEDA renszer szintén ebben a rendszerben történő tárolásával. Később egy merőben új projekt, a NAGYTESTVÉR projekt beindításával fogják ezeket az adatokat és a lakónyilvántartás adatait összevetni és kiértékelni, tette hozzá az államtitkár.
ellenforradalmár
2018. október 31. 11:58
Rasszista intézkedés!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!