A kaposvári bíróság szerint a hajléktalantörvény alkotmányellenes

2018. október 26. 17:46

A Kaposvári Járásbíróság az Alkotmánybíróságtól kéri, hogy semmisítse meg a jogszabályt, mert az sérti az Alaptörvényt.

2018. október 26. 17:46

A Kaposvári Járásbíróság ma felfüggesztette egy 54 éves hajléktalan férfi ellen indított eljárást, szinte egyidőben a Pécsen felmentett férfi tárgyalásával. A tárgyaláson kihirdetett végzésben a járásbíróság ugyanakkor azt is megállapította, hogy az új törvény alkotmányellenes, ezért az Alkotmánybírósághoz fordul.

A végzésről az Index tudósított, az eljárás alá vont személyt azért állították elő, mert „többszöri felszólítás ellenére is a közterületen tartózkodott életvitelszerűen.” A járásbíróság ennek ellenére megszüntette ellene az eljárást, mivel „a szabálysértési törvénynek jelen ügyben alkalmazandó szabályai az Alaptörvénybe ütköznek.” – írja a Mérce. 

 

Összesen 74 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mich
2018. október 27. 21:39
Egy bolsi bíró Kaposváron "alkotmánybíróságot" játszik. Ennyi.
Coccothraustes
2018. október 27. 09:02
Sajnálom a hajléktalanokat, de nehezen hihető, hogy alaptörvényellenes az aluljárók rendeltetésszerű használatának visszaállítása és meleg, biztonságos hailéktalanszállók segítségnyújtása.
zakar zoltán béla
2018. október 26. 20:14
lf
lynx
2018. október 26. 19:39
A bíró dolga a törvények alkalmazása. Aki ezt nem teszi meg az holnaptól nem bíró. Nehogy már a farka csóválja a kutyát.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!