A DK az otthonápolás elismeréséért száll síkra

2018. október 06. 16:52

A Demokratikus Koalíció (DK) országos hálózatán keresztül szeretné elérni, hogy a kormány foglalkoztatási jogviszonyként ismerje el az otthonápolást és a jövő évtől a minimálbérrel megegyező juttatás járjon érte.

2018. október 06. 16:52

Varju László, az ellenzéki párt alelnöke, parlamenti képviselője szombaton Budapesten sajtótájékoztatón elmondta: a DK önkormányzati politikusai lakhelyükön emelnek szót a kérdés szabályozása, az otthonápolás munkaként történő elismerése érdekében. 

Varga Zoltán, a DK debreceni önkormányzati képviselője ugyanitt úgy fogalmazott, fel akarják rázni az embereket, a Fidesz parlamenti képviselőit pedig választókörzeteikben szembesítenék azzal, hogy sokan milyen embertelen körülmények között kénytelenek ápolni szeretteiket.

(MTI)

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
John Tilt
2018. október 07. 11:31
Ez szép gondolat!
terra
2018. október 06. 20:14
Ez az egész otthoni ápolás kérdéskör sokkal bonyolultabb annál, mint hogy egy népszerűség hajhászó politikai nyilatkozat tárgya legyen. A legkönnyebb azt mondani, hogy mindenkinek minimálbért kell adni, aki beteget gondoz és ezzel a dolog el is van intézve, miközben a betegek érdekein és jogain pedig nagyvonalúan átlépnek. Először is ahány beteg, annyiféle ápolási szükséglet. Az ápolás megoldásához nem egyszerűen egy hozzátartozó kell, aki ezért pénzt kap, hanem egy olyan intézményrendszer, ami biztosítja a betegek megfelelő ellátását. Ismét személyes tapasztalatomat mondom, hogy éppen a Gyurcsány kormány idején került a családunk olyan helyzetbe, amelyben a betegünk ápolása szinte lehetetlen vállalkozásnak tűnt. Gyurcsányék zárattak be egy olyan intézményt, ahol fizetős vagy ingyenes formában kifejezetten ápolás folyt. (Félreértések elkerülése végett nem az "elfekvőnek" titulált kórházi osztályról van szó.) Korábban ebben az intézményben nem csak ápoló személyzet, hanem gyógytornász is volt és minden beteg a saját állapotának megfelelő étrendet kapta. Ugyanebben az időszakban pénz hiányában az önkormányzat is kénytelen volt leépíteni a gondozó szolgálatot. Úgyhogy Gyucsány jobb ha nem óbégat, hanem csendben marad. Szerintem ha egy hétig csinálná csak azt, amit mi hosszú évekig csináltunk egy magatehetetlen beteggel, akkor összesz... magát.
anegy_
2018. október 06. 19:45
Dekások harcoljatok főnökötök Fletó otthon-tartásáért! Kijár neki a 24 órás felügyelet, meg is tud fizetni benneteket busásan. Az Apró villa kertjében sátort verhettek, elfértek annyian, mint a legutóbbi ellenálláson. A hordót dübörögtethetitek láncos-bottal, ezzel ápolván Fletó lelkét. Varnyú et meg ne pofázzon bele olyan dolgokba, amihez nem ért.
írmag
2018. október 06. 19:33
Ennek a dk névadónak kell megteremteni az otthonápolási lehetőséget és így a böszme kereshetné a diplomadolgozatát nem ingyen, hanem ápolt pénzért. Mi meg legalább nem látnánk, hallanánk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!