KDNP: Az unió parlamentje kiállította a bizonyítványt magáról

2018. szeptember 12. 14:25

Az Európai Unió parlamentje kiállította a bizonyítványt magáról – értékelte Harrach Péter, Sargentini-jelentésről tartott szavazást.

2018. szeptember 12. 14:25

Az Európai Unió parlamentje kiállította a bizonyítványt magáról – így értékelte Harrach Péter, a Kereszténydemokrata Néppárt frakcióvezetője a Sargentini-jelentésről tartott szerdai szavazást az MTI-nek. 

A kormánypárti politikus szerint olyan szervezet mondott ítéletet, amelyik képtelen megőrizni a kontinens kultúráját, megvédeni a határait és növelni versenyképességét. Azt a tagállamot ítélték el, amelyik képes minderre– mutatott rá a KDNP frakcióvezetője. Harrach Péter szerint nem nevezhető elegánsnak, hogy az ítélet egy fércmű alapján történt, ami a politikai hazugságok versenyében is dobogós helyre számíthat. Mint fogalmazott: az is tény, hogy a 2/3-os eredményt csak a tartózkodások kizárásával érték el. 

Megjegyezte: ellenfeleik megnyilatkozásai során magas hőfokú gyűlöletet tapasztalhattak, de „ez természetesen nem befolyásolhat minket abban, hogy igazságunk tudatában folytassuk a küzdelmet és a belső építkezést."

A magyar jogállamisági helyzetről szóló különjelentést szerdán szavazta meg az Európai Parlament (EP), a plenáris ülésen 448 igen szavazattal, 197 ellenében, 48 tartózkodás mellett fogadták el a képviselők a dokumentumot.

(MTI)

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Óbor Dezső
2018. szeptember 12. 18:01
Gratulálok Orbán Viktornak, ez jó húzás volt, ...kikényszerítette hogy szint valljanak, és megmutassák milyenek is valójában....ez az elkényeztetett aberrált régi elit ...gratulálok!!
Kanóc
2018. szeptember 12. 15:47
Az EP sajnos nem csak magáról állított ki szegénységi bizonyítványt, de egész Európáról is. Hogy így mennek a dolgok errefelé. Hogy a jogállamiság mindenféle szedett-vedett politikai kalandornék összehányt fércmunkáihoz igazítható.
a kőbányai szopófantom
2018. szeptember 12. 14:51
Te csak ne beszélj!
Vakfolt
2018. szeptember 12. 14:43
Azt mutatta ki, hogy hatalmas trükkök árán még többséget tudnak felmutatni. Most még. Majd helyre teszi őket a tavaszi EP választás.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!