Alapítványi formában működik tovább a Corvinus

2018. szeptember 13. 16:03

„A döntés célja, hogy nagyobb szabadságot kapjon az intézmény" – jelentette be Gulyás Gergely.

2018. szeptember 13. 16:03

Jövő július 1-jétől állami alapítású alapítvány tartja fenn a Budapesti Corvinus Egyetemet, amely közhasznú felsőoktatási intézményként működik majd – közölte Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki budapesti sajtótájékoztatón. 

Mint ismertette: a fenntartói modellváltás előkészítéséért az innovációs tárca felel, ezért erre az időszakra a fenntartói jogok is ide kerülnek. 

A miniszter jelezte: a kormány jelentős vagyont fog az alapítvány rendelkezésére bocsátani, amit kizárólag az intézmény fenntartására, működtetésére és fejlesztésére lehet fordítani. Az a célja a döntésnek, hogy nagyobb szabadság mellett, a rendelkezésre álló jelentős anyagi források felhasználásával az egyetem a 200 legjobb intézmény közé kerüljön.

Kitért arra is, hogy Corvinus-ösztöndíj jön létre, amely azt fogja garantálni, hogy a jelenlegi fizetős-nem fizetős arány kedvezőtlen irányba nem fog elmozdulni.

(MTI)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 74 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
V.A.Lucky
2018. szeptember 13. 20:17
Sokan vagytok ingyenelo naracspatkanyok. Kellenek az ejtoernyos allasok mi? No meg a kozpenzbol zsiros fizetes.
kuzmics
2018. szeptember 13. 18:30
Ami a cejunál bevált, nekünk is jó lehet!
billwilson
2018. szeptember 13. 18:15
1. parancsszóra nem fognak bekerülni a tudományos élvonalba 2. az átlagos családok gyerekeinek lesz esélye bejutni?
Pelso j.
2018. szeptember 13. 18:00
Vajon hogy fognak belőle pénzt kiszedni? Szokásos: felturbózott állami támogatás, titkosított közbeszerzések? ÁHT vonatkozik majd rájuk, ÁSZ gyakran jár...?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik