A vasárnapi boltzár elrendelését kérik Orbán Viktortól

2018. szeptember 03. 09:46

A társadalmat is megosztó, 2015-ben átmenetileg bevezetett vasárnapi boltzár közös újragondolását kéri a miniszterelnöktől a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete a munkaerőhiányra hivatkozva.

2018. szeptember 03. 09:46

Orbán Viktorhoz fordul több százezer ágazati munkavállaló nevében a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete. Azt kérik, a kormány vegye fontolóra a vasárnapi munkavégzés áruházi tilalmának újbóli elrendelését, akár részlegesen, nemzetközi mintára – tudta meg a Magyar Idők.

A lap úgy értesült: a ma postára kerülő, Orbán Viktornak címzett levélben 2019-től lehetséges megoldásnak tartják a vasárnapi munkavégzés tilalmának társadalmi és gazdasági szempontból is alátámasztható ismételt bevezetését, és ezt közgazdasági számításokkal, szociális érvekkel is igazolják.

A szakszervezet legfőbb érve, hogy dacára az elmúlt két évben végrehajtott béremeléseknek, az ezzel párhuzamosan bővülő lakossági fogyasztásnak, továbbra is égető probléma a boltokban a munkaerő­hiány, ami év végére csak fokozódhat. 

A lapnak nyilatkozott az KDFSZ elnöke, aki kritikus munkaerőhiányról beszélt a fizikai munkakörökben. „Legalább tízezer ember kellene még a nagy látogatottságú áruházakba ahhoz, hogy a fogyasztás mértékével és a piac növekedésével arányos, az élelmiszer-biztonsági, munka- és fogyasztóvédelmi előírásoknak megfelelő kiszolgálásban részesüljön a lakosság” – mondta Bubenkó Csaba, a szakszervezet elnöke. 

(Magyar Idők)

 

 

Összesen 165 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Robur
2018. szeptember 03. 13:50
Már megint beleakarnak ugatni az ember életébe. De legyen. Népszavazást! A felcsúti törpe meg álljon bele és ne patkány módon meneküljön mint múltkor.
alphaville
2018. szeptember 03. 13:15
Jól emlékszem, hogy a szakszervezetek mélyen kussoltak 2014-ben a vasárnapi boltzár vitájának idejében?
zakar zoltán béla
2018. szeptember 03. 13:06
100000000000000%-ig egyetértek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Megtalálta
2018. szeptember 03. 12:29
Ne kezdjük már megint elölről az egészet. Nemrég lett eltörölve. Majd egyszer, ha már annyira jól fogunk állni, hogy ez lesz az egyetlen problémánk, akkor majd valami baloldali kormány bevezetheti.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!