HVG: Brüsszel nekimegy a bevándorlási különadónak

2018. augusztus 30. 11:30

A magyar kormány újabb jogi csatára készülhet az Európai Bizottsággal – értesült a HVG. A testület most azt vizsgálja, hogy a bevándorlási különadó összeegyeztethető-e ez uniós joggal.

2018. augusztus 30. 11:30

„Az Európai Bizottság tudatában van annak, milyen jogszabályt fogadott el a magyar parlament a nyáron” – írta állásfoglalásában Christian Wigand, az Európai Bizottság jogállamiságért felelő szóvivője a hvg.hu számára. 

„Jelenleg is vizsgáljuk, hogy a jogszabály összeegyeztethető-e az uniós joggal” – írja állásfoglalásában Wigand, aki szerint „egy törvénynek sem lehet az a hatása, hogy a civil szervezetek mozgástere szűkül azáltal, hogy a pénzügyi források keresésének és felhasználásának korlátozásával akadályozza a civil szervezetek feladatainak jogszerű végrehajtását.”

Összesen 92 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
amarna
2018. augusztus 31. 07:02
Ők hozták magukra a bajt---oldják is meg!! Mi eddig is elég adót fizettünk !!!!
GV0917
2018. augusztus 30. 20:00
Ez Jean MarieJuncker olyan, mint a vak lú! Minden áron neki akar menni migránnsok külön adója miatt a Fidesz kormánynak! Hiába mondják nekik , hogy olyan mint a vak ló, nem hiszi. Nem vak az, hanem bátor! Bizonyára tudja ,hogyha nem teljesít- SZOMJAN HAL!
celoke
2018. augusztus 30. 19:16
Nézzenek már oda, senki által meg nem választott vízfejű bürokraták fenyegetnek minket, élükön egy szenilis vén hülye alkesz tróger majommal! Nos, üzenjük, inkább azt kellene vizsgálni, hogyha az Eu eredetileg gazdasági integrációnak indult, akkor vajon az összeegyeztethető-e az uniós joggal, hogy senki által meg nem választott léhűtők belekotkodácsoljanak szuverén államok belügyeibe? Vagy, hogy egy köztörvényes bűnöző háborús bűnös vén trotty mindenféle választói felhatalmazás nélkül utasítgassa a Bizottságot és az uniós biztosokat? Vagy, hogy a civil pórnép mozgástere nem szűkül-e be, ha a Sz@ros György az ő megkérdezésük nélkül akar az ő számlájukra milliárd eurós hiteleket felvetetni a léhűtő muzulmán csőcselék eltartására? Juncker, Soros, meg a többi majom félelmetesnek akarnak látszani, de csak annyit érnek el, hogy egy jót röhögünk rajtuk. Nem baj, deresre való diktátor banda, van még pár hónapotok vergődni. Jövőre mi és Európa többi polgára ikszelünk. Ti meg mentek a szemétdombra.
DavidBL
2018. augusztus 30. 17:40
A brüsszeli szarházi ballib bérens bagánzs hamarosan megy a levesbe.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!