Kiemelik a Dunában talált bombát

2018. július 05. 07:43

Megkezdik a Dunában talált bomba azonosítását és kiemelését.

2018. július 05. 07:43

Csütörtök reggel kezdik meg az Erzsébet hídnál talált világháborús bomba azonosítását és kiemelését – írja a Euronews . A Honvédség tűzszerész alakulatának szóvivője elmondta, hogy mivel még nem tudják, pontosan milyen bombáról van szó, azt sem tudják megmondani, mikortól és mekkora körzetben kell kiüríteni a környéket. Markovics Zita korábban azt mondta, feltehetőleg 100 kilós szovjet gyártmányú légi bombáról van szó. Civil búvárok fedezték fel, miközben egy Dunába esett autó kiemelését végezték. Korábban úgy volt, hogy kedden emelik ki a robbanószerkezetet, azonban a honvédség búvárai akkor nem találták meg, így csütörtökre halasztották az akciót. A megsemmisítés szintén a bomba méretétől és fajtájától függ, történhet a helyszínen vagy egy honvédségi raktárban is.

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vakfolt
2018. július 05. 08:28
Itt az iroda közel a hídhoz, majd tréfálkozok papírzacskóval!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!