Felújítják Bararozsnyó parasztvárát

2018. július 23. 13:32

A rozsnyói vár felújítására uniós pályázatot nyertek, a munkálatok két évig fognak tartani.

2018. július 23. 13:32

Európai pénzekből fedezik a rozsnyói parasztvár megújulását – számolt be róla a Főtér. A Brassótól délnyugati irányban elterülő Bararozsnyó polgármestere, Liviu Butnariu szombaton jelentette be: indulhat a felújítás.

A helyi filmfesztivál megnyitóján azt is elmondta, hogy egy évtizede szerezték vissza a várat egy olyan „befektetőtől”, aki nem fektetett be semmit, nemrég viszont uniós pályázatot nyertek a felújításra. A News.ro hírügynökség szerint, ha a közbeszerzési eljárás lezárulását semmi sem bonyolítja, akkor már indulhatnak is a munkálatok. A tervek között szerepel az épületek megerősítése, kiállítóterek létrehozása és a villany bevezetése. A munkálatok előreláthatóan két évig fognak tartani és 16 millió lejt szánnak rá.

„Menjenek, nézzék meg most a várat, mert két év múlva egészen másként fog kinézni” – ígérte a polgármester a rozsnyói filmfesztivál közönségének. 

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2018. július 23. 19:02
A parasztok ilyen várat építettek maguknak? S mit szóltak ehhez a földesurak és a püspökök?
Akitlosz
2018. július 23. 19:01
Ahogyan látom ott még van mit felújítani. Magyarországon komplett, új várakat kellene építeni, mert jelenleg nincsen mit nézni az egykor volt várak helyén. Illetve van, csak az nem a már nem létező vár, hanem a szép kilátás csupán.
1288-as Soros zsoldos
2018. július 23. 16:30
És melyik vidéki fideszes haver fog benne lakni?
radír
2018. július 23. 15:39
Könnyű más tollával ékeskedni,tetű románok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!