14 migránst találtak egy kamionban Csongrád megyében

2018. július 25. 10:11

Ellenőrzésük során a migránsok közül hárman szíriai, tizenegyen pedig iraki állampolgárnak vallották magukat.

2018. július 25. 10:11

Tizennégy határsértőt találtak a rendőrök és a pénzügyőrök egy török kamionban az M43-as autópályán szerda hajnalban – tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-t.

Szabó Szilvia elmondta, a járműszerelvényt a Nemzeti Adó- és Vámhivatal által telepített röntgenkapu segítségével vizsgálták át az autópálya egyik pihenőjében, a 14 határsértő a raktér egyik részében bújt el. Ellenőrzésük során a migránsok közül hárman szíriai, tizenegyen pedig iraki állampolgárnak vallották magukat – tudatta a százados.

Másfél órával később a röszkei autópálya-határátkelőhely kamiontermináljában a rendőrök egy lengyel teherautót ellenőriztek, amelyben egy-egy afgán, bangladesi és pakisztáni állampolgárt találtak – tette hozzá a szóvivő. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően az illegális migránsokat visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

(MTI)

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
matykox
2018. július 25. 14:08
Lefagyasztani. Hogy hűtőkamionba szállíthatók legyenek. Sztambul, Damaszkusz, Tripoli - mindegy hova.
kizökkentidő
2018. július 25. 12:40
" A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően az illegális migránsokat visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz." A szállító sofőröket eljárás alá vonták?Erről miért nem esik szó?
Bitrex®
2018. július 25. 11:11
Mi az hogy "vallották magukat"? Egyiknél sincs semmilyen papír, igazolvány, bankkártya, jogosítvány? (Útlevelet szándékosan nem írtam.) Ha én elindulnék világgá, biztos vinném a dokumentumaimat. Most mit kezdjen az ember az ilyenekkel? Évekig játsszuk a kirakósdit?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!