Orbán Viktor az albán államfővel tárgyalt

2018. június 20. 15:00

Fogadta az albán elnököt Orbán Viktor az Országházban.

2018. június 20. 15:00

A kétoldalú kapcsolatok fejlődéséről, a határok védelméről valamint az Európai Unió balkáni bővítéséről is tárgyalt egymással Orbán Viktor miniszterelnök és Ilir Meta, az Albán Köztársasági elnöke szerda délután az Országházban – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár.

A megbeszélésen elhangzott: az elmúlt évben több komoly áttörést sikerült elérni a két ország kapcsolatában, az áruforgalom 35 százalékkal 114 millió euróra növekedett, és megindult a két főváros közötti közvetlen repülőjárat is, amely magas kihasználtsággal működik.

Orbán Viktor biztosította vendégét arról, hogy Magyarország minden rendelkezésére álló eszközzel támogatja Albánia EU-csatlakozási törekvéseit – mondta a sajtófőnök.

 

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vikijo
2018. június 20. 19:43
A jelenlegi biztonsági helyzetben semilyen eltérő kultúrával rendelkező országot nem lehet felvenni úgy kétszáz évig. Ha nem lettek volna olyan ütődöttek a politikában akik a törököket fel akarták volna venni akkor most nem tartanánk itt. Már Helmut Kohl is azon spekulált, hogy valahogy megszabaduljon a törököktől, amúgy a legtöbb esetben a migrációt, mint az USA, NG stb esetében a lakosság lustasága okozta. Az európaiak kivándorlása nem volt migráció, bizonyos tekintetben, ha az indiánokat nem vesszük bele a pakliba, de ez már történelem, hanem államalapítás hiszen ők építették fel Amerikát.
farkasflori a vizicsoda
2018. június 20. 16:38
vegre egy hasonlo kvalitasu europai vezetovel targyalt az alcsuti kisvasutas.. :DDDD
balbako_
2018. június 20. 15:45
Ha az albán határvédelmet is be lehet kapcsolni akkor Európa biztonsága nő!
3M..
2018. június 20. 15:09
Mára az egyetlen olyan európai ország, amely életszínvonalban mögöttünk van. Orbán végre emelt fővel tárgyalhatott. Szebb Jövőt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!