MNB: Biztonságosabbak a hosszabb kamatrögzítésű hitelkonstrukcók

2018. június 19. 09:39

Az adósságfék módosításával ösztönözné a Magyar Nemzeti Bank a hosszabb kamatrögzítésű hitelek választását.

2018. június 19. 09:39

Az adósságfék szabályainak módosításával a jegybank szeretné jobban ösztönözni a hitelfelvevőket arra, hogy a hosszabb kamatrögzítésű hitelkonstrukcókat válasszák – mondta Szombati Anikó, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) makroprudenciális politikáért felelős ügyvezető igazgatója kedden az M1 aktuális csatornán.

Felidézte, hogy az adósságfék szabályainak 2015-ös bevezetése előtt jellemző volt a túladósodás a devizahitelezés során. Cél, hogy az ügyfelek havi törlesztő részlete hosszú távon kiszámítható, biztonságos mértékű és előre látható legyen – tette hozzá az MNB ügyvezető igazgatója.

(MTI)

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
atila68
2018. június 19. 11:05
Húsz évvel ezelőtt még nem létezett olyan, hogy kamatrögzítés. Létezett a kamat aminek értékét a szerződő felek a hitelszerződésben rögzítették.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!