LMP: Harcoljon a kormány a szabadkereskedelmi egyezmények ellen!

2018. június 02. 15:37

Nem szolgálja a nemzeti érdekeket a kormány külgazdasági politikája az LMP-s Ungár Péter szerint.

2018. június 02. 15:37

Az LMP szerint nem szolgálja a nemzeti érdekeket a kormány külgazdasági politikája, amely minél több szabadkereskedelmi megállapodás megkötését tartja kívánatosnak. 

Ungár Péter országgyűlési képviselő szombati budapesti sajtótájékoztatóján közölte: a kormánynak inkább harcolnia kellene az ilyen egyezmények ellen. Az ellenzéki politikus – a parlament európai ügyek bizottságának tagja – felidézte: Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a napokban arról beszélt, a kormány nem fogja megakadályozni, hogy az Európai Unió minél több szabadkereskedelmi egyezményt kössön más
országokkal.

Az LMP álláspontja az, hogy a szabadkereskedelmi megállapodás a szegény országokat szegényebbé, a gazdag országokat gazdagabbá teszi, ezért ez a külgazdasági politika nem szolgálja a nemzeti érdekeket – jelentette ki. Felidézte: az LMP az Egyesült Államok-EU szabadkereskedelmi megállapodás megkötése ellen is tiltakozott.

Ungár Péter kiemelte: az Amerikai Egyesült Államokban, Dél-Amerikában és Délkelet-Ázsiában – amelyekkel most szabadkereskedelmi megállapodást kíván kötni az EU – sokkal rosszabb természetvédelmi, élelmiszer-biztonsági szabályok vannak hatályban. Az egyezmény megkötése azt jelentené, hogy rossz minőségű – például klónozott csirke és génmódosított szója - kerülne dömpingáron az európai piacra, és ezek a rossz minőségű, de olcsóbban gyártott termékek kiszorítanák az Európai Unió piacáról a most vásárolt termékeket – figyelmeztetett.

Hozzátette: a szabadkereskedelmi megállapodás jogszabály-harmonizációval is együtt jár, ez pedig azt jelentené, hogy el kell ismerni Európában a vietnami, dél-amerikai szabályokat, az LMP szerint azonban ez felháborító, mert ezen szabályok meghozatalába nem volt beleszólásunk. Itt az ideje, hogy Szijjártó Péter és kormánya szabadságharcot vívjon ezen megállapodások ellen – jelentette ki Ungár Péter.

(MTI)

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
GV0917
2018. június 03. 17:41
Na hát, mik ki nem derülnek egy egy kis indiai selyemmajmocska firkálmányairól? Miután bevágta a sufniba a Bégum tudomisénhánymillióját felmászott a cirkusz kupolájába és onnan oszt ki mindenkit. Most azzal van elfoglalva, hogy a farkára erősített csengővel másokban belefojtsa a szót!Ne foglalkozzon a Kormány ezzel,ne amazzal, hallgasson az ő tanácsaira!Szerinte, akinek sok pénze van, az okos is!nagyon okos! Nem mondanám....önállósága addig volt, míg nem volt kőgazdag,Most meg -honatyaként kinevezte magát garde dame-nak-furcsamód itt ő a nő-de Ő gardírozza a Szelet.A többi jussa egy-egy vékony szelet a pártélet HABOS TORTÁJÁBÓL. A 60 % meg a Fő-TÁRSELNÖKNŐ JUSSA. Nem úgy mint egy meghatározhatatlan identitású tömeg- nem párt ius mormorandija... Magyarán ha a Bolsevik Pártot vesszük alapul itt Lenin eltűnése után (nem merem mondani, hogy "halála után"-mivel LENIN ÉLT , LENIN ÉL, LENIN ÉLNI FOG!)KRUPSZKÁJA is 60 %-ot kapott volna belőle /itt nem Lenin, hanem az Andris, a Schiffer Andris távozása értendő./ A többit elfújta a Szél........
Newman
2018. június 03. 00:02
"Harcoljon a kormány a szabadkereskedelmi egyezmény ellen!!!" Látod gyuri bácsi, mi mindent megteszünk, felszólítjuk, követelünk, vergődünk!! Tesszük amit tudunk. Mondjuk leszarják a fejünket, de akkor is! Lássad főnök, hogy veled vagyunk, és a továbbiakban is számítunk a továbbélésünket biztosító "mikroadományaidra"! "A liberóknál a demokráciát, dollárban mérik!!!"
zakar zoltán béla
2018. június 02. 18:17
HáPoFátsa be!
Gregorius
2018. június 02. 18:00
Szerintem az Uniónak saját belső előírásai is vannak, ami annak nem felel meg nem engedi be. Ki látott az utóbbi években például frissen behozott nikkel-kadmium akkukat? ( Ki vannak tiltva, már vagy öt éve....)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!