Telefonozás okozta a brutális ceglédberceli tragédiát

2018. május 23. 07:46

A sofőr élőben közvetített Facebookon, épp kommenteket olvasott.

2018. május 23. 07:46

Kedden kilenc ember vesztette életét a 4-es főúton Ceglédbercelnél, mikor egy homokszállító teherautó frontálisan ütközött egy kisbusszal. A brutális balesetben a kamion sofőrje könnyebb sérüléseket szenvedett, míg a kisbuszban utazó hét férfi és két nő – köztük hét román állampolgár – halt meg.

Szerda reggelre kiderült mi okozhatta a brutális tragédiát: a kisbusz sofőrje egy, az Adevarul román hírportál által nyilvánosságra hozott felvétel szerint élőben közvetített útjáról, az előzés közben pedig nem is az útra, hanem telefonjára figyelt.

Ahogy a videón is látszik, a sofőr önmagát is filmezi, majd a telefonos kamerát az út felé fordítja, mikor az előzésbe kezd. A felvétel alatt hallható beszélgetés alapján a sofőr épp a kommenteket olvasta fel videója alatt, ezért nem figyelt az útra.

Összesen 57 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
terembura
2018. május 23. 12:58
Legalább az nagy mázli, hogy nem egy öttagú család jött szembe 15 éves Suzukival. (Ha mindenképpen részt kellene vennem egy ilyen ütközés vétlen oldalán, akkor a homokkal megrakott dömper rögtön a harckocsi után jön, amit választanék magamnak)
3M..
2018. május 23. 12:50
Hozzá kell tenni hogy a románok amit művelnek Európában és Magyarországon az kritikán aluli. Állatabb, felelőtlenebbül tőlük senki sem közlekedik. A magyar kultúrnép és jóval fegyelmezettebb, képzettebb hozzájuk képest. Le a kalappal a borzalmas, járhatatlan utak ellenére, a magyar közlekedési kultúra előtt. Szebb Jövőt!
ThunderDan
2018. május 23. 12:41
Mondanám, hogy Darwin-díjas - csak hát 8 ártatlan embert is megölt ez a vadbarom.
röviden
2018. május 23. 11:24
Oktatóvideó. És szemből is jöhetsz, bármikor.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!