MSZP: Az ellenállást nem lehet feladni!

2018. május 01. 15:00

Az ellenállást nem lehet feladni, az ellenzéki politizálás egyetlen kritikus feltétele az összefogás – hangoztatták az MSZP vezető politikusai kedden Budapesten, a párt városligeti majálisán.

2018. május 01. 15:00

Kunhalmi Ágnes, az MSZP budapesti elnöke a május 1-jén szervezett fórumbeszélgetésen azt mondta, nem lehet, hogy az ellenzéket maga alá temesse a frusztráció a választási eredmény miatt, ki kell jönni a gödörből, az ellenállást nem lehet feladni. Hozzátette: az emberek változást  akarnak, a politikusok feladata, hogy ehhez hatalmat kovácsoljanak. Az ellenzéki politikus szerint meg kell teremteni a baloldal egységét, a baloldalon nincsenek ellenségek. De nem mehet tovább úgy a baloldal, ahogy az elmúlt nyolc évben ment – jegyezte meg.

Kunhalmi Ágnes azonban hangsúlyozta: az összefogás önmagában nem csodafegyver, a helyesen megtett apró lépések politikáját kell követni. Május 1-jétől kezdjük ellenállásnak nevezni az ellenzéket – mondta Hiller István, az MSZP választmányának elnöke, aki szerint az új választási kampány mindig a választás másnapján kezdődik. Tévedésnek nevezte, hogy vannak, akik azt gondolják, elég lesz 2021 novemberében összekalapálni az együttműködést. Ők az ellenállás ellenfelei – közölte.

A választmányi elnök azt mondta, a magyar baloldal, a demokratikus oldal újjászervezése a feladat. Szerinte a baloldali politikusoknak nemcsak május 1-jén, hanem minden hétvégén az emberek között, az utcán kell lenniük. A választást értékelve azon véleményének is hangot adott, hogy Karácsony Gergely nélkül „a dolog tragikus lett volna”. Kitért arra is, hogy az új kormányzati struktúrában a szaktárcák gyengítése és a Miniszterelnökség megerősítése arra való, hogy teszteljék az elnöki rendszer bevezetését. 

Ujhelyi István, az MSZP európai parlamenti képviselője arról beszélt, hogy az Orbán-kormány Brüsszel ellen hangolja a magyar embereket, félremagyarázza az uniós történéseket. Ezért mozgalmat indított, százezer szószólót keres, akik elviszik a magyar emberekhez a valódi híreket az unióról – mondta. Horváth Csaba, az MSZP fővárosi képviselője szerint Budapest életéből az hiányzik, hogy önállóan dönthessen a pénzügyeiről, minden befizetett 10 adóforintból egy forint maradjon a fővárosban. A városnak olyan főpolgármesterre lenne szüksége, aki az itt élőket képviseli – tette hozzá. Szerinte Budapesten értelmes többség van, ennek következménye, hogy a budapesti választási körzetek kétharmadában ellenzéki jelölt nyert.

Az MSZP családi majálisán egészségpolitikáról és a biztonságos időskorról is rendeztek politikai fórumot, majd a parlamenti képviselők tartottak fogadóórákat. A városligeti napozóréten gyermekprogramok színesítették a majálist, emellett az érdeklődők egészségügyi szűrővizsgálatokon és tanácsadáson vehettek részt.

(MTI)

Összesen 69 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zakar zoltán béla
2018. május 01. 21:14
BKK.hu
nyugalom
2018. május 01. 21:03
Legyen ismet mszmp! A zsigeri komcsi!
Tatulus
2018. május 01. 20:27
Mostanra Hiller már kitalálta (rövid gondolkodás után), hogy az ellenállás mérhető! 1 ellenálló (régen ellenzéki tudatú) 1 ohm. Azaz ezer ellenálló 1 Kohm, s így tovább! Aztán ha elérnek egy szintet rákötik magukat a 220-ra, oszt Orbánnak annyi!
Bokros Birka
2018. május 01. 20:25
Én is küldenék a drága elvtársaknak egy számot, ha már önök kérték van. Hasszán, Hasszán Te mindenem. - címmel. :D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!