Megismételné a választást a DK

2018. április 28. 10:24

A Gyurcsány-párt a Kúrián támadta meg az országgyűlési választás listás eredményeit: csalást kiáltanak, és a voksolás országos és mihamarabbi megismétlését követelik.

2018. április 28. 10:24

A Kúrián támadja meg a Demokratikus Koalíció a választás eredményét – erről Rónai Sándor, a párt helyettes szóvivője beszélt szombati sajtótájékoztatóján.

Rónai arról beszélt, hogy a Nemzeti Választási Iroda annak ellenére is elfogadta az országgyűlési választás listás eredményét érintő határozatot, hogy „számtalan esetben kiderült, teljes szavazókörökben tűntek el az ellenzéki pártok listájára adott szavazatok”. Hozzátette: több olyan körzetben szerepel nulla a listás szavazatok mellett, ahol egyéniben az őt jelölő párt jelöltje több száz szavazatot kapott. Szerinte a Fideszen kívül az eltűnő szavazatok problémája mindenkit érintett.

A Gyurcsány-párt helyettes szóvivője bejelentette: a választás „európai kontroll melletti megismétlését követeli”. „Nemcsak magunkért, hanem a többi ellenzéki pártért is felszólalunk” – mondta.

Rónai úgy tartotta, ezen eseteket nem lehet hibának, vagy véletlennek nevezni, ezért „a Fidesz nem a választást, hanem a szavazatszámlálást nyerte meg”. Kijelentette: pártja szerint emiatt választási csalás történt. „Ez a választás nemcsak hogy nem volt szabad és tisztességes, hanem rendszerszintű országos választási csalás gyanúját veti fel” – jelentette ki.

Példaként hozta fel Varju László körzetét Újpesten, ahol volt olyan szavazókör, ahol Varju 244 szavazatot kapott egyéniben, addig listán a DK 0 szavazatot kapott.

Összesen 307 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tatulus
2018. április 30. 19:40
Hát te tényleg röhejes vagy! Az én saját érdekem a visszaküldött levelek nagyobb darabszáma? - Hát ez már csak így van - bizonyára növekszik tőle a fizetésem. Te konkrétan eszednél vagy? Leírtam már neked, hogy fölöslegesen nem számolgatok utána. Tuzson beidézése legfeljebb annyit bizonyít, hogy nem tudta, van-e lehetőség többszöri beírásra, mert feltehetően nem készítették fel erre a baromságra. Amúgy nem lehetett 2x beküldeni. Nem csak e-mail címet kellet megadni! A te feltételezésed az, hogy az emberek fel-alá rohangálnak, új e-mail címeket kreálnak, másik számítógépeket keresgélve, csak azért, hogy csalhassanak! Bizonyára vannak ilyen idióták is (főleg a te köreidben), de a többség azt tette, amit már leírtam! Egyre nevetségesebb vagy azzal, hogy nekem "egyre dühödtebbek" a beírásaim - szegénykém nyugodj meg, jókat nevetek azon az elszántságodon, hogy bebizonyítsad neked van igazad. Oké, legyen! Bár nem tudom, miben de igazad van! Remélem megnyugodtál! Csak így tovább! Hajrá!
noge
2018. április 29. 11:52
Én meg 2002-ben szerettem volna újraszámoltatni a szavazatokat, de így volt ezzel rajtam kívül még pár millió ember. Akkor kellet demokráciavonalat létrehoznia a Fidesznek, ahol bejelenthette aki visszásságokat, v. csalásokat észlelt. Megismerhette így ország-világ, hogy lehet ide-oda átjelentkezőkkel befojásolni választókerületeket, lefizetett választókat, szavazók szállíttatását, a láncszavazás fogalmát, és a kiugróan magas számú érvénytelen szavazólapot, ahol 2 jelölt volt beikszelve (nagy tétben mernék fogadni, hogy az egyik iksz mindig fideszes volt, és csak egy toll kellett a szavatszámláláskor). De ezeket soha nem tudhattuk meg, mert a frissen felállt MSZP-SZDSZ kormány határidő előtt ledarálta őket. Ja és akkor a 2 győztes párt között pár ezer szavazat különbség volt, amivel csak 1-2 mandatumon múlott a kormánytöbbségük. De meg lehetett volna ismételtetni a 2006-os választásokat is, ott meg konkrétan elhazudták-elcsalták választásokat, lásd öszödi beszéd. Úgyhogy gazember, szarjankó vagy Gyurgyányi, és egyben egy vicces figura, mert rajtad röhög a világ, ami már a teljes megsemmisülést jelenti. De remélem sokáig maradsz a szektáddal, mert így biztosítva van stabilan a Fidesz többség hosszú időre, és nemzeti kormánya mard Magyarországnak.
luddita
2018. április 29. 10:28
Szó sincs arról, hogy szavazást akarná megismételtetni. Csupán végig akarja vinni formálisan az összes jogorvoslati fórumon a követeléseit, hogy utána végigházalja Brüsszelt azzal, hogy megszűnt a jogállamiság Magyarországon, még a nyilvánvaló csalásokat sem hajlandók kivizsgálni, mert ennyire totális lett itt már a diktatúra. A valóság elferdítésével és az igazság bizonyos elemeinek ki nem bontásával akar a Sargentini jelentéshez konkrét, hivatkozható példát szolgáltatni. Ennyi.
syphax
2018. április 29. 06:48
Egyébiránt szarrá vernénk a DK-t azokban a körzetekben, amiket "vitatnak" ezek a CIMERES HÜLYEÁLLAT DK-sok--mármint egy megismételt választás esetén.. De annyira idióták, hogy még ezt sem látják.....Ők saját magukat meg az elvtársaikat olyannyira vakon IMÁDJÁK, hogy szem előtt tévesztik: a MAGYAR TÁRSADALOM 99%-a a BUDIBA' LEHÚZNÁ az egész brancsukat gyurcsányostúl, molnárcsabástúl, gecizsoltustól szaros papirral együtt. Nem látják a hülyék, hogy a felét nem kapnák annak, amit "így" még kaptak valahogy egy BEHERGELT magyar társadalomnál. Nemhogy be se jutnának a Parlamentbe, de még ki is HERÉLNÉK ezeket a csúcshülyéket ha 30 fokos nyári melegbe' strandolás meg kertművelés helyett megszavaztatni akarnák a magyar jónépet. De ezek a DK-sok olyan SEGGHÜLYÉK, hogy sajátmagukon kivül nem látnak senkit és semmit! SZE-REN-CSÉT-LE-NEK!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!