Fazekas Sándor sem marad miniszter

2018. április 25. 07:02

Nem vállal újabb megbízást Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter, utódját azonban már ki is jelölték – közölte a szerdai Magyar Idők.

2018. április 25. 07:02

Nem vállalja az újabb négy évre szóló megbízást Fazekas Sándor, az agrártárca vezetése helyett a Fidesz-frakció munkáját erősítené az új kormányzati ciklusban – jelentette be a Magyar Időknek adott interjúban a földművelésügyi miniszter.

Az utódját már kijelölték – derül ki a szerdai Magyar Időkből –, személyéről hamarosan a miniszterelnök ad tájékoztatást. Az átalakításokkal kapcsolatban Fazekas Sándor annyit mondott, vidékfejlesztési téren új feladatok kerülhetnek a tárcához. Az elmúlt évek eredményeit sorolva a visszavonuló kormánytag elmondta: 2010 óta a magyar mezőgazdaság gyorsan fejlődött, és a vidék talpra tudott állni. Ebben nagy szerepe volt a gazdatársadalomnak is. Az ágazat szereplői összefogtak, és közös munkával lépésről lépésre ledolgozták azokat a hátrányokat, amelyekkel évek óta küzdött a magyar mezőgazdaság. 

Fazekas kiemelte a Földet a gazdáknak! programot is, amelynek keretében mintegy 200 ezer hektárral bővíthették birtokaikat a földművesek. A családi gazdaságokat is sikerült megerősíteni, számuk tavaly elérte a 27 ezret.

(MTI)

Összesen 68 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kiebra
2018. április 26. 11:46
Emlékezzünk meg Ángyán József munkásságáról. És Kishantos szétveretéséről. Úri móka volt.
kulakman
2018. április 25. 13:04
Ne feledjétek, a minisztérium nem alkalmaz marhákat ,csak a tenyésztésüket támogatja!
gyaloggos
2018. április 25. 12:50
TEHÁT Lázárnak a belügyminiszterit, Kocsisnak pedig azt a tárcát, amelyiket Lázárnak szán Viktor! EZ így lenne kerek!
gyaloggos
2018. április 25. 12:42
LÁZÁRNAK és KOCSIS MÁTÉNAK helyet kellene cserélnie! LÁZÁRT BELÜGYMINISZTERNEK, KOCSIST pedig ama másik tárca élére!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!