Franciaország
18:002024. június 25.
Lengyelország
Hollandia
18:002024. június 25.
Ausztria

Szél Bernadett: Nem vagyunk kvótapártiak

2018. február 21. 15:34

Nem tudná lebontani a kerítést és a határvédelmet is visszaállítaná Szél Bernadett, az LMP miniszterelnök-jelöltje, aki sajtótájékoztatóján a Momentummal való együttműködésről is beszélt.

2018. február 21. 15:34

Az LMP kormányon 300 milliárd forintot biztosítana a közszféra bérválságának felszámolására – mondta a párt miniszterelnök-jelöltje szerdai budapesti sajtótájékoztatóján. Szél Bernadett tarthatatlannak nevezte, hogy számos önkormányzati dolgozó bére 2008 óta nem emelkedett, amit a falurombolás csendes, de hatékony eszközének nevezett. 

Az LMP társelnöke rámutatott: 2 millió magyar él olyan településen, amely érintett a közszféra munkaerő-elvándorlásában. Ha nem szüntetik meg a bérválságot, ezen településeknek a léte is veszélybe kerül - fogalmazott. 

Az önkormányzatoknál 18 ezer ember bére nem emelkedett 2008 óta, holott az szerinte 42 milliárd forintból, vagyis a Miniszterelnöki Kabinetiroda büdzséjéből rendezhető lenne. A kabinet ugyanakkor a megoldások helyett propagandára költ – jelentette ki –, mert a valós problémákra nincsenek megoldásaik. 

Kérdésre azzal kapcsolatban, hogy az uniós támogatásokat esetleg a migrációs válság megoldásában való részvételhez kötnék, azt felelte: a forrásokat egy meglévő megállapodás alapján kapjuk, fontos azonban, hogy ezeket ne lopják el, hanem termelő beruházásokra költsék, amelyek valódi gazdasági növekedést eredményeznek. 

A menekültek befogadását érintő kérdésre azt mondta: a kormányhoz hasonlóan betartanák az érintettek elhelyezéséről szóló Genfi konvenciót, de még a határainkon kívül vizsgálnák, ki a menekült, ki a bevándorló és ki az, aki illegálisan, akár sanda szándékkal érkezik. Hozzátette ugyanakkor: a bevándorlás nemzeti hatáskör, ezzel kapcsolatban Magyarországnak kell a törvényeit meghoznia. „Kvótapártiak nem vagyunk – folytatta –, a kerítést lebontani nem tudnánk, én a határvédelmet is visszaállítanám” – fogalmazott. Hozzátette: még erősítené is a nemzetbiztonsági szolgálatokat, ugyanakkor közös európai megoldás megalkotásában is részt venne.  

Beszámolt arról is: az aláírásgyűjtés után fog tárgyalni a Momentum vezetőjével a „lehetséges közös dolgaikról”, ugyanis az LMP az Új Kezdet mellett még a Momentummal lát lehetőséget arra, hogy komoly kihívás elé állíthassák az eddigi politikai elitet. 

Az Elios-ügyre reagálva azt mondta: a Fidesz-KDNP már a szemünket lopja ki, a szervezetten felépített bűncselekmény-sorozat hulláma pedig a miniszterelnök közvetlen közeléig ér. Szél Bernadett az OLAF-jelentés nyilvánosságra hozatalát sürgette.

(Kép és szöveg: MTI)

Összesen 162 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Anonymtalan
2018. február 22. 20:52
"@Gombóc XVI. Artúr (...) Mi a foglalkozásod? Mert annyi fix, hogy se nem kereskedő se nem közgazdász" Valamikor múltkor azt írta magáról, hogy a postánál dolgozott.
Karbantartó9
2018. február 22. 06:44
Ez úgy pofára kezd hasonlítani a botox ildire. Az állításra meg: DEHOGYNEM! Pont az akarájtok!
szancso
2018. február 22. 04:32
Nő létemre mindig azt gondoltam, hogy milyen más lenne a világ, ha nők vezetnék, de sajnos az útóbbi évek pont az ellenkezőjére döbbentettek rá. Pont a női politikusok nagy része áll ki a háborúk mellett, vagy nem is probál ellene fellépni. Gazdasági okokból elsőbbséget adnak a fegyvergyártásnak-és kereskedelemnek, ugyan akkor krokodil könnyeket ejtenek a háborúban meghaltakért. A szombati berlini esemény pedig rámutatott arra, hogy a "feminista" dumájuk is csak póz, eszük ágában sincs kiállni értük. (Szombaton Berlinbe szervezett demonstrációt egy kurd nő, aki egy nővédő egyesületet szervezett, céljuk fellépni a migráns erőszakolók ellen és a demonstráció is ezért volt. Berlin linke és zöldek vezette szenátusa összerántotta az u.n. antifákat egy ellendemonstrációra, barikádokat emeltek a békésen vonulók útjába, hogy ne juthassanak el a kanzler amtig. Sajnos a rendőrség sem állt ki mellettük. És mindez azért, mert a hölgy az AfD tagja, szerintük persze názi. A hivatalos igazmondó média a résztvevők számát természetesen elenyészőnek mondta.) Csak emlékeztetnék itt mindenkit, hogy Szél Bernadett majdnem táncra perdült, hogy a német zöldek nem jártak úgy, mint az osztrákok a választáson.
Fer70
2018. február 21. 20:23
Azt nevezem! Most már mindenki kerítéspárti. és persze soha nem is akartak migránsokat Magyarországra! (még Fletó sem, aki 2015-ben elkezdett aláírást gyűjteni a kvóta mellett! - http://mandiner.hu/cikk/20151109_a_menekultkvota_mellett_gyujt_alairast_a_dk ) Szóval elmentek ti a jó büdös francba, a több helyen visszalépést fontolgató Momentummal együtt!!! Csak 1 kérdés: vajon hány momentumos szavazó fog adott esetben pl. Veszprémben, Miskolcon stb... az LMP-re szavazni? 5? netán 10??? Nálunk pl. ő indul: https://www.facebook.com/pg/fabian.laszlo.momentum/posts/?ref=page_internal Február 6-i választási felhívását 1 ember lájkolta, 2 pedig megosztotta..... Ennyi. Muhahahahahahahahahaha :-))))))))))))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!