Századvég: A döntő többség elutasítja Vona Gábor iszlámmal kapcsolatos mondatait

2018. február 09. 17:04

A válaszadók több mint háromnegyede elutasítja Vona Gábor mondatait.

2018. február 09. 17:04

A Századvég Alapítvány legfrissebb közvélemény-kutatása szerint a döntő többség elutasítja Vona Gábor, a Jobbik elnökének iszlámmal kapcsolatos mondatait – közölte az Alapítvány pénteken az MTI-vel.

A Századvég közvélemény-kutatása a Jobbik elnökének Allahhal kapcsolatos megnyilvánulásának megítélését vizsgálta a magyar választók körében. 

A kutatásban résztvevők 62 százaléka hallott arról, hogy egy 2013-as hangfelvételen Vona Gábor török nyelven Allah mellett tett hitet egy török rendezvényen. A válaszadók több mint háromnegyede (78 százaléka) elutasítja Vona Gábor mondatait, 22 százalék nyilatkozott úgy, hogy elfogadja – írták.

A Századvég szerint a kutatás arra is rávilágított, hogy a pártelnök szavai még saját táborát is erősen megosztják: minden második Jobbik-szavazó elutasítja Vona Gábor szavait.

A többi párt támogatói között a kormánypárti szavazók 90 százaléka, a baloldali ellenzéki pártok szavazóinak 69-81 százaléka és a bizonytalanok 70 százaléka reagált elutasítóan a Jobbik elnökének iszlámmal kapcsolatos szavaira.

A Századvég telefonos kérdőíves közvélemény-kutatását február 3. és 7. között ezer véletlenszerűen kiválasztott felnőtt korú ember megkérdezésével végezte el az úgynevezett CATI-módszerrel. Az elemzésben közölt adatok legfeljebb plusz-mínusz 3,1 százalékponttal térhetnek el a mintavételből fakadóan attól az eredménytől, amit az ország összes felnőtt lakosának megkérdezése eredményezett volna – olvasható közleményükben.

Vona Gábor iszlámmal kapcsolatos mondatairól portálunk írt először.

(MTI)

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik