Több százezres kárt okoztak Gulyásék az ÁSZ-székházban

2018. január 17. 16:29

A számvevőszék szóvivője szerint nemcsak verbálisan, de „fizikailag is megtámadták” az intézményt.

2018. január 17. 16:29

Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) kommunikációs vezetője, Horváth Bálint szerint már nemcsak verbálisan, hanem „fizikailag is megtámadták” a magyar jogállam független ellenőrző intézményét, az ÁSZ-t, és egyúttal a dolgozóit is.

Horváth Bálint szerdán az MTI-nek arra reagált, hogy a Közös Ország Mozgalom aktivistái a nap folyamán narancssárga festékkel festették le az ÁSZ fővárosi, Apáczai Csere János utcai központjának épületét.

A kommunikációs vezető azt mondta: az első becslések szerint a műemléki védettségű épületben több százezer forintos kár keletkezett. Kizárólag a gyors rendőri beavatkozásnak volt köszönhető, hogy „nem történt nagyobb baj” – tette hozzá. Már elkezdték eltávolítani a festéket – jelezte. 

Úgy fogalmazott: az erőszakos cselekedetek elkövetőinek viselniük kell a tetteik következményeit, és az ÁSZ is vizsgálja, hogy szükség van-e további jogi lépésekre.

(MTI)

Összesen 164 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
xoltan
2018. január 19. 16:07
Azt hiszem ez a ficko meg nem latott eroszakos cselekedetet. Egy falat lefujni nem az. Szimpla rongalas, a buntetest meg az okozott kart majd szepen kifizetik. Majd ha felszedik az utcakoveket es megdobaljak oket vele, akkor majd megertik, hogy ez nem volt eroszak. Amugy, ha nem a haverjukkal festetnek a falat nem lenne az tobb szazezer lefogadom.
Peter8811
2018. január 18. 07:08
Le kell verni a szülőkön a kár árát, egy botütés egy forint ÁFÁ-val, de kegyelemből el lehet törölni az áfát és akkor egy bot ütés csak 73 fillér.
Peter8811
2018. január 18. 07:03
Gulyás Márton hiába nagykorú de elmebeteg így a kárt csak a szüleivel lehet kifizettetni ők a felelősek érte, hogy nem gondoskodtak időben zárt intézeti elhelyezéséről az első. Gondolom Vóna besegít a gyűjtött pénzből az okozott kár kifizetésére.
pitypang1125
2018. január 18. 01:57
A meleg szart ki kellene az ilyen tetvekből verni!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!