„Minket nem alakítanak zombivá!” – diákok tüntetnek január 19-én

2018. január 06. 18:28

„Ne menj suliba!” címmel szerveznek tüntetést diákok január 19-re, hogy „az oktatási rendszer minősége és rendszere ellen tiltakozzanak”. A tüntetők délelőtt demonstratívan nem mennek iskolába, délután pedig a Parlament elé vonulnak. Eddig 6,7 ezren jelezték vissza, hogy részt vesznek a tüntetésen.

2018. január 06. 18:28

„Ne menj suliba!” címmel szerveznek tüntetést diákok január 19-re a Parlament elé – adja hírül a ATV. „Tiltakozzunk együtt az oktatási rendszer minősége és rendszere ellen, pl.: ne legyen 7,8 vagy 9 órája a diákoknak naponta! Mutassuk meg, hogy nem állunk be a sorba és nem tűrjük a szabadidőnk elvesztését! Gyere te is a Parlament elé január 19-én és mutassuk meg, hogy minket nem alakítanak zombivá! A tüntetés teljesen független és csak diákoknak szól” – olvasható a szervezők Facebookon megosztott felhívásában.

"Elegünk van, hogy a 19. századi egyetemes anyagot olyan részletezve tanuljuk, mintha tegnap történt volna és, hogy ezt 7, 8 vagy 9 órában kell megoldani” – olvasható az esemény Facebook-oldalán. A demonstráció szervezője, Gyetvai Viktor elmondta: racionalizálni kell a tanítást, a diákok úgy érzik, fiatalságuk nagy része telik el azzal, hogy felesleges anyagokat túlrészleteznek, miközben tanulhatnák ezeket az ismereteket lényegre törően is. A tüntetők azt szeretnék, hogy a változó világra készítsen fel az oktatás. A tüntetés napján demonstratív jelleggel nem mennek iskolába a tanulók, délután pedig a Kossuth térre várják azokat, akik nem értenek egyet az oktatási rendszerrel, itt diákok, tanárok és szülők is felszólalnak majd.

Gyetvai hangsúlyozta: nem fogadnák el, hogy az eseményhez bármelyik párt csatlakozzon. "Sokszor azt érzik a diákok, hogy bár vannak rossz tanárok, de nagyon sok jó pedagógus is, aki foglalkozna a diákokkal, de azzal, hogy őket bekorlátozzák és rengeteg adminisztratív terhet raknak rájuk, egyre kevesebbet tudnak figyelni a diákokra is” – tette hozzá. Eddig 6,7 ezren igazolták vissza a Facebookon, hogy ott lesznek a tüntetésen.

 

Összesen 474 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ditur
2018. január 07. 23:37
Mindig is lehetett az oktatás és tanulás kérdésével foglalkozni. Van a hazai rendszerben megoldandó probléma. Viszont a megoldáshoz semmilyen módon nem járul hozzá,hogy bárki a gyerekeket arra buzdítja, hogy ne menjenek iskolába. Ki az, aki más gyerekét erre buzdítja? Milyen jogon? Mi, vagy ki hatalmaz fel erre?
Iq102
2018. január 07. 22:45
Tudom mire megy ki a tüntetés, most lesz a választás. 41 vagyok nem mostanában voltam iskolás viszont külföldön is jártam iskolába ezért jobb a rálátásom mindkét rendszerre. A kreativitást lehet fejleszteni, pl. egy adott téma kidolgozásával bemagolás helyett. Egyáltalán nem gyerekbarát a rendszer, rettentően nagy a tananyag, a szülőnek nem az lenne a dolga esténként, hogy tanuljon a gyerekével, ennek ellenére nem teljesítenek jól a magyar diákok a nemzetközi teszteken. Erről hosszasan lehetne vitatkozni, de szerintem meg kellene reformálni az oktatási rendszert. A fidesz is elkezdi majd ha rendbe tette a fontosabb dolgokat.
Tatulus
2018. január 07. 21:29
Talán elsőként a folyamatos olvasás és a számtani alapműveletek készség szintű elsajátítása lenne a legfontosabb, mondjuk az általános iskola 4. osztályáig. Sajnos az 5. osztályosok jelentős része nyekeregve olvas, nem tudja a szorzótáblát, viszont kiválóan nyomkodja az okostelefonját! Ezért aztán a tananyag megértése helyett a szöveg elolvasására kell figyelniük. Olyan, hogy 3 6-8 betűs szót egymás mellett egyszerre olvassanak el, nem létezik. Így egy oldal elolvasása is percekig tart, és a megértés még messze van!
gutyanj
2018. január 07. 18:41
Igen, ezt már ismerjük, aki a Faszbukon jelentkezik az biztos ott lesz. :) Virtuálisan, meg lélekben biztos.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!