Magyar baromifitelepen termesztett marihuánát a prágai „kertész”

2018. január 04. 09:46

A nyomozók csirkéket nem, de 10 kiló marihuánát találtak.

2018. január 04. 09:46

Még tavaly februárban csaptak le a rendőrök egy ormosbányai baromfitelepen található marihuána-ültetvényre, most pedig az ügy gyanúsítottjai ellen is vádat emeltek a hatóságok – írja a Police.hu.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) bűnszervezetben elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást L. H. Dang 48 éves vietnámi állampolgár és négy társa ellen. Tavaly februárban a nyomozók a marihuána szüretelése közben érték tetten D. Péter 33 éves miskolci és K. Árpád 42 éves budapest lakosokat, és egy másik vietnámi állampolgárt, P. V. Cuu-t. A telephelyet D. Lajos 63 éves miskolci lakos biztosította, és az ültetvény kiépítésében is közreműködött.

A razzia idején a rendőrök összesen 914 tő marihuánát találtak, és közel 10 kilogramm leszüretelt marihuánát foglaltak le. Az elkövetők lakásán és a telephelyen további, a marihuána termesztéséhez szükséges eszközöket találtak a nyomozók.

A már fentebb is említett P. V. Cuu korábban Prágában foglalkozott marihuána-termesztéssel, ezért őt, mint „kertészt” hívta Ormosbányára a bűnszervezet szintén vietnámi származású vezetője, L. H. Dang, kertészeti tevékenységét azonban a magyar rendőrök közbenjárása miatt nem tudta tovább folytatni.

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
békepap
2018. január 04. 16:21
csak az áfájából 5-6 millió folyhatott volna be az államnak, a jövedéki adóról nem is beszélve. így most a többszöröse megy el nyomozásra, bíróságra stb.
nick89
2018. január 04. 11:10
Asztaaaa!!!!!!!!! A Ganz-Mávagban zsákszámra árulják.... A ferdeszeműek. Rendőrség? NAV? ÁNTSZ? Idegenrendészet? Bevándorlási Hivatal? TEK?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!