Bokros: Gyurcsány Ferenc becsapott

2018. január 17. 19:21

„Szeptemberben sem voltunk jelentékenyebbek. Semmi nem történt azóta. Csak négy hónapot elvesztettünk”

2018. január 17. 19:21

Mi lesz Bokros Lajos politikai karrierjével, és mi lesz az általa vezetett Modern Magyarország Mozgalom sorsa? Erről beszélgetett Rónai Egon kedd este a volt pénzügyminiszterrel az ATV studiójában.

Bokros szerint a MoMának nincs más választása, mint egyedül elindulni a választásokon. A párt közgyűlésén, szombaton Bokros azt fogja javasolni, hogy minél több helyen önállóan induljanak el április 8-án, és országos listával fussanak neki a választásoknak. A pártelnök szerint ezzel lehetőséget akarnak adni a nem baloldali, liberális-konzervatív érzelmű választópolgároknak.

Miután a MoMa és a Gyurcsány-féle DK közötti választási megállapodás meghiúsult, Bokros arról beszélt, hogy pártja „be lett csapva”. Szerinte ha Gyurcsány úgy gondolja, hogy a MoMa jelentéktelen politikai szereplő, akkor nem kellett volna ahhoz ragaszkodnia szeptember elején, hogy a két párt közösen induljon. „Akkor sem voltunk jelentékenyebbek. Semmi nem történt azóta. Csak négy hónapot elvesztettünk” – ecsetelte.

Ugyanakkor Bokros szerint nem gondolhatja senki komolyan, hogy amikor a MoMa-vezér a legutóbbi főpolgármester-választáson 36 százalékot ért el, azok a voksok mind a DK-tól folytak be. 

Bokros úgy vélte, Gyurcsány Ferenc „becsapta” őt azzal, hogy azt ajánlotta fel, hogy a pártelnök induljon a DK listáján. Ugyanakkor azt már akkor is tudta, hogy ennek nincsen realitása, a két pártnak muszáj külön indulni – vélekedett. Szerinte a szétválás oka, hogy a DK az MSZP-vel való tárgyalások során „kevesebbet kapott, mint remélt”, és ezért sehol sem akar más párt jelöltje javára visszalépni.

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gyaloggos
2018. január 18. 22:04
"Bokros úgy vélte, Gyurcsány Ferenc „becsapta” őt" S MI abban a meglepő, hogy Gyurcsány átqr valakit!
tango47
2018. január 18. 15:21
"...Semmi nem történt azóta. Csak négy hónapot elvesztettünk” Csacsi fiú! Hát ez volt a cél.Aki a skorpióban bízik, az így jár.
gepida
2018. január 18. 08:23
Az Mszp-hez kell fordulni, ők minden egyszemélyes párt vezetőjét a vállukon viszik be a parlamentbe. A sajátjaik rovására, mint 2014-ben.
Kanóc
2018. január 17. 22:20
rózsabimbó... http://m.cdn.blog.hu/me/media20/image/bokros-hinta1006.jpg
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!