Meghosszabbították a paksi atomerőmű 4. blokkjának üzemidejét

2017. december 23. 13:35

Mivel meghosszabbította az engedélyét az Országos Atomenergia Hivatal, ezért további húsz évig működhet a paksi atomerőmű negyedik blokkja.

2017. december 23. 13:35

További húsz évig üzemelhet a paksi atomerőmű 4. blokkja, miután az Országos Atomenergia Hivatal meghosszabbította az 1986-ban üzembe helyezett, nukleáris áramtermelő egység engedélyét – írja a Magyar Idők. A határozatot – amely szerint a legfiatalabb blokk 2037. december 31-ig üzemelhet – üzemelés-hosszabbítási program végrehaj­tása előzte meg, amely a műszaki állapot fenntartását szolgálta.

Határozatában a hatóság úgy fogalmazott, hogy nincs olyan körülmény és ismert kockázati tényező, amely ki­zárná a tervezett üzemidőn túli üzemeltetést és veszélyeztetné a hosszú távú biztonságot. Az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. rendelkezik a biztonságos üzemeltetéshez szükséges, jogszabályban előírt dokumentumokkal, és folyamatosan fenntartotta a 4. blokk biztonságos üzemeltethetőségét.

Mindez azt jelenti, hogy az atomerőműnek már mind a négy blokkja átesett az öregedéskezelésen, vagyis fenntartható az a termelés, amely a hazai áramtermelésnek több mint a felét nyújtja – olvasható a lapban.

 

Összesen 200 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gudmen
2017. december 24. 14:52
az atom jo!
Sötétbenbújkálóellenforradalmár
2017. december 24. 10:42
Tudni illik PaksII sosem fog megépülni de pénz az garantáltan eltűnik. Ez egy gesztus volt a tolvajoktól, h azért maradjon valami, ami áramot termel.
Hóvirágcsempész
2017. december 23. 18:04
Boldog Karácsonyt Mindenkinek !!!! Ha bárkit megbántottam , most elnézést és bocsánatot kérek . A Csempész kiszáll egy időre . :-))) Aztán folytatódik a horror . :-))) A jóságról „Ne kívánd senki szeretetét. Ne utasítsd el senki szeretetét. Úgy áradjon szereteted, mint a tűz fénye-melege: mindenre egyformán. Akik közel jönnek hozzád, azokra több essék fényedből és melegedből, mint akiknek nincs szükségük terád. Családtagjaid, mindennapi társaid s a hozzád fordulók olyanok legyenek számodra, mint a kályhának a szoba, melynek melegítésére rendelik.”
anegy_
2017. december 23. 15:32
Nem vagyok atomtudós, energetikai szakember, így a hozzáértők véleményét 100 %-ban el kell fogadnom.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!