Liberálisok: Legyenek petárdamentes övezetek!

2017. december 28. 12:15

A Liberálisok mértékletességet kérnek a szilveszteri pirotechnikai eszközök használatában – közölte a párt elnökhelyettese csütörtökön.

2017. december 28. 12:15

Sermer Ádám, az ellenzéki párt elnökhelyettese csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján – a Liberálisok politikusainak kutyái jelenlétében – kiállt a háziállatok védelme mellett, és arra hívta fel a figyelmet, hogy a szilveszteri petárdák, tűzijátékok és más látvány-pirotechnikai eszközök veszélyforrást jelentenek számukra.

Bősz Anett, a Liberálisok ügyvivője „petárdamentes övezetek” létrehozását javasolta, kifejtve: egy olyan online térkép jöhetne létre, amelyen bárki bejelölheti, ha a kutyája érzékeny az ilyen hangokra, és ezekben a zónákban szigorúbbak lennének az ellenőrzések. A politikus kiemelte: a Magyarországon élő 2,5 millió kutya jelentős hányada még nem rendelkezik chippel, noha ezen eszköz segítségével percek alatt meg lehet találni az elszökött állat tulajdonosát.

Szabadai Viktor, a párt budapesti választmányának elnöke pedig azt közölte: fenntartják azon javaslatukat, hogy állatvédelmi pontokat kell létrehozni. Ez azt jelenti, hogy a főváros minden kerületében az önkormányzati infrastruktúrát használva működhetnének állatmentő civil szervezetek, és ezekre a pontokra például a talált kutyákat is be lehetne vinni.

(MTI)

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
syphax
2017. december 29. 13:28
1.) NEM ÉRTEK EGYET A LIBGENNYESEKKEL SEMMIBEN! DE! 2.) A kutyák szenvedését emberileg kibírhatatlannak érzem-látom. Mert négylábú barátaink SZENVEDNEK méghozzá nagyon: a.) a DÖRRENÉSEKTŐL és a ROPOGÓ-pattogó hangoktól; b.) A SIPOLÓ-VIJJOGÓ FÜTYÜLŐ süvítésektől. Ez tény, méghozzá az ő hallórendszerüknek a miénkétől jóval érzékenyenbb-kihegyezettebb mivolta okán. Hogy mit kéne tenni, nem tudom, de hogy valamit igen az biztos. És az is igaz, hogy liberálisék az EMBERÉRT is tehetnének többet nem kevés dologban, nemcsak a szegény állatokért. De ebben egészen véletlenűl nem tudok NEM EGYETÉRTENI velük.
kishal
2017. december 28. 18:18
Olvasom a hsz-eket és szégyellem magam a "polgári" jobboldal miatt. És ne kezdjetek nekem libsizni, mert a családom végigszenvedte a kommunizmust és utálom az egész SZDSZ-MSZP kompániát, leszáradna a kezem, ha rájuk szavaznék. De ti a jobboldal szellemi toprongyai vagytok. A petárdázás tipikus cigány és lumpenproli kielégülés, a balkáni és muzulmán levegőbe puffogtatás hazai megfelelője.
atila68
2017. december 28. 18:04
Ez kirekesztő, és diszkriminatív.
kizökkentidő
2017. december 28. 17:29
A belvárosban meg liberális mentes övezetek kellenének.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!