Z. Kárpát: Nem Apáti kijelentései döntötték romba ezt az országot, hanem a Fidesz és elődei

2017. november 18. 16:49

A Jobbik szerint a devizahitelek felvételkori árfolyamon való forintosítása lenne a valódi segítség a tartozóknak – jelentette ki Vona Gábor szombati sajtótájékoztatóján. Az újságírók az Apáti-ügyben is kérdezték a párt politikusait. Z. Kárpát Dániel elmondta: a Jobbik elnöksége még nem ült össze az ügyben.

2017. november 18. 16:49

A Jobbik szerint a devizahitelek felvételkori árfolyamon való forintosítása lenne a valódi segítség a tartozóknak, ezért a párt kormányra kerülése esetén új devizahiteles elszámolást ígér. Vona Gábor pártelnök, miniszterelnök-jelölt szombati budapesti sajtótájékoztatóján a devizahitelválságot az elmúlt tíz év a legtragikusabb problémájának nevezte, amit egyik kormány sem tudott megoldani. Véleménye szerint cinikus és igazságtalan a hitelt felvevő embereket hibáztatni a kialakult helyzetért, mert ők kényszerhelyzetben voltak. A valódi felelősök a történteket tétlenül végignéző szocialista és az álmegoldásokat alkalmazó fideszes kormányok, valamint a pénzügyi hatóságok és a Magyar Nemzeti Bank (MNB) – jelentette ki.

A végtörlesztés, a családi csődvédelem és a nemzeti eszközkezelő csak szűk rétegnek segített, az árfolyamgát csak elodázta a probléma eszkalálódását, a piaci árfolyamon történő forintosítással pedig csak az MNB járt jól. A felvételkori árfolyamon történő forintosítás azonban nem csak könnyítés lenne a családoknak, hanem igazságos is azokkal szemben, akik annak idején forinthitelt vettek fel – mondta, hozzátéve, hogy emellett a bankok és a társadalom közötti megromlott viszonyt is helyre tudná állítani ez az intézkedés. A Jobbik a jövőben is megakadályozná hasonló helyzetek kialakulását, ehhez a béreket felzárkóztatná a nyugat-európai szintre, bővítené a magyar társadalom gazdasági és pénzügyi ismereteit, és új otthonteremtési akciót indítana, hogy a lakáshoz jutás ne luxus legyen, hanem elérhető opció – hangoztatta Vona Gábor.

A pártelnöktől az újságírók megkérdezték, mi a véleménye Apáti István jobbikos képviselő egy 2011-es nyilatkozatáról, amikor azt mondta, hogy a Jobbikon kívül az összes párt a zsidóknak asszisztált, és Magyarország az izraeliek szabad prédájává vált. A politikus a műsorban többször utalt burkoltan a zsidóságra, egyebek mellett a kiválasztott nép kifejezést használva. Vona Gábor a választ azzal hárította el, hogy más sajtótájékoztatókon szívesen válaszol a kérdésekre. Z. Kárpát Dániel közölte, nem Apáti István kijelentései döntötték romba ezt az országot, hanem a Fidesz-KDNP és szociálliberálisnak nevezett elődei, így az ő szemetüket kell eltakarítania a Jobbiknak a választási győzelmét követően. Arra a felvetésre, hogy indul-e etikai vizsgálat Apáti István ellen, azt válaszolta, még nem ült össze a Jobbik elnöksége sem ebben, sem más kérdésben.     Arra a kérdésre, hogy lemond-e mandátumáról Apáti István, úgy fogalmazott, „ne vicceljünk, a devizahitelesek katasztrófájáról van szó”.

(MTI)

Összesen 114 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gyéressy Károly
2017. november 20. 01:03
1. Az ország nincsen romba döntve. 2. Apáti kijelentései nem is ártottak, nem is használtak.
Wazav
2017. november 19. 14:43
Csak azért, mert az MSZP és a Fidesz romba döntötte az országot, most a Jobbiknak is hagyni kéne?
realista
2017. november 19. 12:58
Az, hogy a legelvakultabb Fidesz hívők itt őrjöngenek minden Jobbikos cikknél világosan mutatja, hogy kik vezetik, illetve kik tartják kezükben a Fideszt. Igazi ellenségük a nemzeti oldal, és a másik bolsi utódpárt malmára hajtják a vizet.
catalina9
2017. november 19. 08:18
így az ő szemetüket kell eltakarítania a Jobbiknak a választási győzelmét követően. " előbb takarodnak el maguk, Heller szoknyája mögé!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!