MPP: Gyurcsány újból testvérháborút kezdeményez

2017. november 01. 11:05

Gyurcsány Ferenc „újra össze akarja ugrasztani a magyart a magyarral és testvérháborút kezdeményez” – áll az erdélyi Magyar Polgári Párt szerdai közleményében.

2017. november 01. 11:05

Az erdélyi Magyar Polgári Párt (MPP) szerint Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke „újra össze akarja ugrasztani a magyart a magyarral és testvérháborút kezdeményez”, amikor azt javasolja, hogy ne szavazhassanak azok a határon túli magyar állampolgárok, akik soha nem éltek Magyarországon. 

Az MPP szerint Gyurcsány Ferenc kedden megfogalmazott kezdeményezése nem méltó egy magyar politikushoz. A párt arra hívta fel szerdai állásfoglalásában a volt miniszterelnök figyelmét, hogy a Kárpát-medencei magyarság a kulturálisan egységes magyar nemzet elválaszthatatlan része. 

„Magyarország kormányának a nemzetben való gondolkodás és a határokon átívelő nemzeti újjáegyesítésre irányuló erőfeszítései közös érdekünk. A nemzetpolitikának a magyar állam, a magyarországi társadalom és a Kárpát-medencei magyar közösségek egyidejűleg részesei. Elszakított területeken élőkként nem lehetünk közömbösek az aktuálpolitikai történésekkel szemben sem, hiszen ezek határozzák meg a nemzetpolitika irányát is” – érvelt állásfoglalásában az MPP.

Az MPP szerint az a baloldal, amelyiknek a határon túli magyarság nem kellett állampolgárként, „kitárná az ország határait mindenki előtt, csupán a határon túlra kényszerített magyarok jogait csorbítaná”. 

„Az érintettség jogán mélyen elítéljük és sajnálatosnak tartjuk, hogy vannak olyan magyarnak tartott állampolgárok, akik pusztán pillanatnyi érdekből Magyarország és a magyar nemzet ellen cselekszenek” – áll az állásfoglalásban. 

Az MPP azt üzente, hogy nem feledi, kik fordultak a határon túli magyarok ellen a 2004. december 5-i népszavazáson. „Üzenjük nekik, hogy élni fogunk a szavazati jogunkkal” – áll a Magyar Polgári Párt szerdán közzétett állásfoglalásában.

(MTI)

Összesen 116 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gazsi Bácsi Lótetű
2017. november 01. 16:21
Ez ennyire hülye bazmeg'! Ezzel már egyszer csúnyán elbukott! Eredményt nem fog elérni, csak mindenki őt ócsárólja majd. Gyurcsány egy tejesen eszement egomán' fasz. Ennek teljesen mindegy miért csak, róla beszéljenek. Paprikajancsi
Pál Pusztai
2017. november 01. 14:14
Bár én nem tartom magam senki elvtársának és azt is tudom,hogy Gyurcsány azért dobta be ezt a témát mert a mérések szerint a határon belüli magyarok túlnyomó része ellenzi a külsősök szavazását a választásokon. Mi szólhat a szavazás ellen? 1.Mert a szavazás terhét nem viselik. Gondolom te sem szeretnéd ha vitázol valamin a pároddal és átjönne a szomszédban lakó testvéred és leugatna hogy nincs igazad aztán meg szépen hazasétálna. 2. Tök igaz nincs sok jelentősége csak akkor ha kiélezett a helyzet pl. ezen múlik a 2/3-d. 3.Az egész rendszer óriási csalásra ad lehetőséget. Sarkítva ha egy határon túli magyar sem megy el szavazni akkor is megérkezik az ötszázezer szavazólevél. Ezeknél ami fontosabb. Hogy kezdődött az egész? -Csak szimbolikus állampolgárság ,hogy legyen összetartozási élmény blab, blab aztán egyszer csak szavazati jog lett belőle. Mintha hazudtak volna az urak. Tőlem a pigmeusok is szavazhatnak ha teheted ne libsizzél,komcsizzál talán hazaáruló sem vagyok.
Mich
2017. november 01. 12:53
"Gyurcsány újból testvérháborút kezdeményez" Ez az egyetlen, amihez ért. 2006-ban is ezzel próbálkozott...
SilentBob
2017. november 01. 12:05
A konzrevativ szereplőket lehet gyalázni, rágalmazni és fenyegetni a mandiner oldalán. Csak azokat tiltják ki, akik ezellen tiltakoznak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!