A Nagy Testvér figyel téged

2017. november 04. 15:26

az Orbán-kormány minden magyar állampolgár és cég hivatalos adatait és ügyeit a Kormányzati Adattrezor nevet viselő adatbankban gyűjtené össze.

2017. november 04. 15:26
Magyar Liberális Párt

„Miközben az állam működése egyre átláthatatlanabb, a közérdekű adatok jelentős része titkosított, addig az állampolgárokra vonatkozó adatgyűjtés és az állampolgárok megfigyelése totálissá válik. A magyar kormány újabb tervezett intézkedése a besúgókat és provokátorokat munkájuk elvesztésével fenyegeti: tevékenységüket digitalizálják .

A Liberálisok megdöbbenéssel értesültek arról, hogy egy titkos kormányzati tervezet szerint az Orbán-kormány minden magyar állampolgár és cég hivatalos adatait és ügyeit a Kormányzati Adattrezor nevet viselő adatbankban gyűjtené össze 2018. január 1-től. 

Minden államigazgatási szervet, a helyi önkormányzatokat, a bíróságokat, az ügyészségeket, a közjegyzőket, a bírósági végrehajtókat, a köztestületeket és a közüzemi szolgáltatókat arra kötelezik, hogy az állmpolgárokra vonatkozó minden adatot a Kormányzati Adattrezor számára továbbítsanak.

A Liberálisok tiltakoznak az ellen, hogy rohamléptekkel épül ki az orwelli totális állam, ahol a Nagy Testvér figyel és elszámoltat mindenkit.
Mindez nem a biztonságunkat szolgálja, hanem az állampolgárok teljes kiszolgáltatottságához vezet. Ennek a folyamatnak a része az új egészségügyi adatszolgáltatási rendszer is, amely széles körben gyűjt érzékeny adatokat nem csupán egészségi állapotunkról, hanem pld. szexuális szokásainkról és partnereinkről.

Ugyancsak az állampolgárok teljes ellenőrzését célozza az a salátatörvény-tervezet is, amely egy központi szervezetet bízna meg a rendőrség, a közútkezelő, a közterület-felügyelet, a pénzügyi szolgáltatók és a személyszállítási szolgáltatók által készített összes kép- és hangfelvétel kezelésével és tárolásával. 

Az egységes adattárolás azt jelenti, hogy létrejön egy titkos információgyűjtéshez felhasználható képi megfigyelési rendszer, amely szinte az egész ország területét lefedi. Ennek révén a rendvédelmi szervek egy általános felhatalmazás alapján folyamatosan és egyidejűleg megfigyelhetnek bárkit, bármikor.

A kormányzati retorika szerint ezek a lépések a digitalizációs stratégia részét képezik, és egy modern állam működését szolgálják, valójában azonban csupán az eszközök modernizációjáról van szó. A célok régiek, jól ismertek és rossz ízűek: az állampolgárok teljes megfigyeléséről és ellenőrzéséről szólnak.

Ezek után érthető, hogy Magyarország kormánya 2016-ban kilépett a Nyílt Kormányzati Együttműködésből és ezzel megszabadult egy újabb fontos, az állampolgárok jogait garantáló nemzetközi normarendszertől.”

(Országos Sajtószolgálat)

Összesen 101 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
crydog
2017. november 06. 07:14
Ha valakinek értelmezési nehézségei vanna k a "hivatalos adat" -szövegrésszel annak segítek- gondolok itt a kedves liberókra. A hivatalos adatot azért nevezik így, mert általában közérdekű, a tulajdonos áttal közzétett,szabadon felhasználható adatokról van szó. Az üzleti életben elfogadott "hivatalos adatokról". Ebbe belekötni, és nem mondjuk a Windows-ban beépített adathalász szoftverbe, elég furcsa..
Berecskereki
2017. november 05. 09:48
A Kormányzati Adattrezor nevet viselő adatbank létrehozásának a célja, hogy adott személyre bárhonnan le lehessen kérni adatokat. Például. Az egészségügyben az adott személy betegséget, az alkalmazott kezelést. Mindazt ami az adott pillanatban a kezeléséhez szükséges. Ilyen lehet az adózás, vagyoni helyzet, büntető eljárás, tartozások, köztartozások, iskolai végzettség, stb. Az elnevezés pedig lehet: Központi adattár. A hozzáféréshez pedig engedélyre van szükség, ahogy minden más esetben már jelenleg is létezik. Például egy banknál sincs mindenki hozzáférési jogosultsága. Ugyanez van már most is az egészségügyben, közigazgatásban, államigazgatásban.
2017. november 05. 09:18
Megszólalt az MLP. A kormány csúnya ,a kormány a nagytestvér, és mindent lahallgat. Fodor Gábor nem tudná? Minden telefon lehallgatható ,és visszahallgatható. Az Internet minden szegmense 100X-an is rögzítve van. A szolgáltatók az OP rendszer fejlesztői, a programok fejlesztői stb. mindent tudnak, vagy tudhatnak. Igy valójában az állításuk vihar a biliben.
Mr.Falafel
2017. november 05. 08:30
Miután a mobilszolgáltatók a 2006-os operatív nemzetbiztonsági állapot bevezetése óta minden egyes beszélgetést, SMS-ezést, képküldést eltárolnak 2 évig, eléggé butácskának tűnik ez a picsogás.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!