Gulyás Mártonék megmérnék, melyik jelölt a legnépszerűbb a választókörzetekben

2017. november 18. 18:30

Szombat délután a Gödör Klubban tartott beszélgetést Gulyás Márton szervezete, a Közös Ország Mozgalom, melyen kiderült: a szervezet közösségi finanszírozású kampány keretében mind a 106 körzetben megmérné, melyik ellenzéki jelölt a legesélyesebb helyben.

2017. november 18. 18:30

Szombat délután a Gödör Klubban tartott beszélgetést a Gulyás Márton nevéhez köthető Közös Ország Mozgalom, melyen résztvett Gyurcsány Ferenc (DK), Fodor Gábor (Liberálisok), Gőgös Zoltán (MSZP), Kajdi József (MoMA) és Karácsony Gergely (Együtt-Párbeszéd) – adja hírül a 444. A Jobbikot nem hívták meg, a Momentum és az LMP nem küldött senkit. A beszélgetésre elhívták azokat a szakmai szervezeteket, rendszerkritikus mozgalmakat, melyek az elmúlt években egy-egy szakpolitikai téma mentén próbáltak tárgyalási pozícióba kerülni. Gulyás elmondta: a cél az, hogy megállapítsák, mik lennének a legfontosabb változtatások, melyeket egy esetleges kormányváltás után azonnal meg kéne lépni,  valamint az, hogy a szervezetek szorosabb kapcsolatba kerüljenek az ellenzéki pártokkal.

Gulyásék másik terve az, hogy a Medián, a Tárki és a Závecz részvételével egy konzorciumot hoznának létre, egy közösségi finanszírozású kampány keretében pedig január végén, február elején megmérnék a választókörzetekben, mely jelöltek a legesélyesebbek helyben. Mind a 106 körzetben terveznek ilyen mérést, ugyanakkor amennyiben a befolyt összeg nem elég ennek finanszírozására, akkor a billegő, bizonytalanabb körzetekre fognak fókuszálni. A kutatásban megmérnék a Jobbik és a Momentum jelöltjeit is. A Közös Ország Mozgalom ezenkívül a nyugaton élő magyar állampolgárokat is meg kívánja szólítani: felmerült, hogy közösségi gyűjtés után buszokat bérelnek néhány országban, hogy minél több magyar eljutását biztosítsák a konzulátusokra, ahol leadhatják a szavazatukat.

 

Összesen 135 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hátakkor
2017. november 20. 09:53
Ha jól követem ennek a FeGyőr imitátornak a priuszát, a következő garázdasága már letöltendő lesz.
1000bocs
2017. november 19. 18:55
Van olyan arc is a baloldalon ami szavazót hozna nekik, vagy csak olyan mont ez is hogy csak visz?
hátakkor
2017. november 19. 16:06
Ezt a mérést 2014-ben kihagytàk. Kecskehàzy lesdta az Audi kulcsot és hàtul ücsörög. Gabriella a törökvészi kàvézóban. Fletó a Duma bojkotjàt jàtszik. De megint nekifut a bojkottàlt helynek.
balbako_
2017. november 19. 12:03
Colstokkal?.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!