Felfüggesztett börtönbüntetést kapott Hagyó

2017. szeptember 29. 12:48

Másfél év, három évre felfüggesztett börtönbüntetést kapott Hagyó Miklós, Budapest egykori szocialista főpolgármester-helyettese. A Szegedi Ítélőtábla pénteki ítélete, mely enyhébb, mint az elsőfokú döntés volt, jogerős.

2017. szeptember 29. 12:48

Az elsőfokú döntést megváltoztatva jogerősen másfél év, három évre felfüggesztett börtönbüntetéssel sújtotta Hagyó Miklóst, Budapest egykori szocialista főpolgármester-helyettesét a Szegedi Ítélőtábla pénteken. A táblabíróság hivatali visszaélés és - felbujtóként elkövetett – hűtlen kezelés bűntettében mondta ki bűnösnek Hagyó Miklóst. Az ítélőtábla döntésével enyhítette az egykori főpolgármester-helyettesre első fokon kiszabott büntetést.

Az ítélőtábla Antal Attila harmadrendű vádlottra, a BKV Zrt. egykori vezérigazgatójára folytatólagosan elkövetett hűtlen kezelés bűntette, valamint hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt kiszabott büntetést két évre súlyosította, mellékbüntetésként négy évre eltiltotta a gazdálkodó szervezet vezetője foglalkozástól.

A táblabíróság három évre súlyosította a nyolcadrendű vádlott, a BKV Zrt. korábbi kommunikációs igazgatójára folytatólagosan elkövetett hűtlen kezelés bűntette, valamint hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt kiszabott börtönbüntetést. A férfit a végrehajtandó szabadságvesztés mellett négy évre eltiltotta a gazdálkodó szervezet vezetője foglalkozástól.

(MTI)

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Text adósság
2017. szeptember 29. 21:29
Kiss Ernőre hasonlít lehet a fia, a mamája mindig is mondta Mikinek, Kiss fiam.
1114
2017. szeptember 29. 17:25
"a polt vezette ügyészség nem látta bizonyíthatónak a nokiás dobozt" - nevetséges az egész poltostól, vörös és narancskomcsistól együtt
stefanovszky
2017. szeptember 29. 15:01
Ez egy következmények nélküli ország.
Lord Shen
2017. szeptember 29. 13:59
Na, ha lesz forradalom, amit a libsik akarnak, a meleggulyás-féle provokátorok után a bírókat kell agyon verni, minden haza szerető ember jegyezze ezt meg.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!