A MOL benzinkutak bojkottjára szólított fel Traian Basescu

2017. szeptember 09. 18:02

Az „autonóm Székelyföld” térképének forgalmazása miatt a MOL benzinkutak bojkottálására szólította fel a romániai autósokat Traian Basescu, a Népi Mozgalom Párt elnöke.

2017. szeptember 09. 18:02

A MOL benzinkutak bojkottjára szólította fel a romániai autósokat Traian Basescu, a Népi Mozgalom Párt (PMP) elnöke, aki azt sérelmezte, hogy a benzinkutaknál „az autonóm Székelyföld” térképét forgalmazzák. A volt román államfőnek a pártja ifjúsági szervezete által szervezett nyári egyetemén tett kijelentéseit az Agerpres hírügynökség idézte szombaton.

Basescu a Székelyföldi legendárium térképét kifogásolta. Traian Basescu kijelentette: a marosvásárhelyi Római Katolikus Gimnázium kapcsán kialakul román-magyar konfliktusnak tulajdonképpen egy bírósági ítélet képezi az alapját, és Romániában „egyelőre senki nem vonja kétségbe a bírósági ítéleteket” – idézte a politikust a hírügynökség. Azt kifogásolta azonban még hangsúlyosabban, hogy „a MOL benzinkútjainál az autonóm Székelyföld térképét forgalmazzák az ország közepén". Basescu kijelentette, hogy mindezt "Magyarország kereskedelmi társasága teszi”, amelyet Románia készségesen fogadott a területén.

(MTI)

Összesen 99 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
noMores
2017. szeptember 10. 10:34
Szijjartopetiek meg nyilatkozgatnak. Bezzeg ha valami remek kis diktatura lenne Romaniaban, a Gazda mar reg a segguket nyalna..
Finale*
2017. szeptember 10. 10:27
Ezek az okosok nem fogjak fol ,hogy ezekkel a bojkottokkal es hisztikkel csak egyre jobban felhivjak a figyelmet arra, hogy Erdely magyar terulet ( ezt meg azok a fiatal romanok is megjegyzik, akik elott ezt probaltak elhazudni es akik erre idaig nem is figyeltek ). Egyre jobban megerositik azt a hitet ,hogy Erdely nem az ovek es bizony el is veszithetik. Mert amitol legjobban fel az ember az rendszerint be is kovetkezik .
választópolgár
2017. szeptember 10. 03:10
basescu nemrég emlékeztette orbán viktort hogy az "úgynevezett" románia a tiszáig tart. Erre reakció? Síri csend. Képzeljük el ezt ellenkező előjellel: orbán azt mondaná: Magyarország határa a székelyföldnél van. Sajnos az erdélyi magyarság miatt nagyon nehéz produktívan külpolitizálni,mert mindennek ők isszákmeg a levét. Azért elgondolkodtató hogy a fejlettdemokratikushaladó euban egy ilyen kijelentésnek semmi visszhangja nincsen. Habár megszokhattuk, ha a magyarság ellen történik valami,akármi vagy bármi, akkor az eu "nyugat" hallgat, félrenéz, hátat fordít, közönyös.
Szívemből magyar
2017. szeptember 09. 21:25
Meddig van még igény Romániában a sovinizmusra? Nem veszik észre, hogy Európa milyen veszélyben van? Biztos nem mi fogjuk tönkretenni a románokat..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!