Leváltott iskolaigazgató lesz Lázár MSZP-s kihívója

2017. augusztus 22. 11:50

Lázár János MSZP-s kihívójának választották az egykori iskolaigazgatót, Rója Istvánt. A Csongrád megyei 4-es körzet esélyes szocialista országgyűlési képviselőjelöltjének személyéről Botka László, az MSZP elnöke beszélt hétfői, makói sajtótájékoztatóján.

2017. augusztus 22. 11:50

A József Attila Gimnáziumot 22 évig irányító pedagógust, Rója Istvánt javasolta a makói és hódmezővásárhelyi központú Csongrád megyei 4-es körzet szocialista országgyűlési képviselőjelöltjének Botka László, az MSZP elnöke. Botka hétfői makói sajtótájékoztatóján elmondta, Rója a Makó és Hódmezővásárhely mellett 19 másik település alkotta választókörzetben közismert és az elmúlt hetekben személye szimbólummá vált.

Szibólummá válásának oka, hogy Rója több mint két évtizedig sikeresen irányította az országosan is kiválónak számító helyi gimnáziumot, amely igazgatói posztjára újból pályázott, a tantestület egyhangú támogatásával. Bár egyedüli pályázó volt, mégsem folytathatta igazgató munkáját. Ennek okából nem csináltak titkot: Rója István és az általa vezetett tantestület az elsők között csatlakozott a miskolci pedagógusok által indított szakmai tiltakozáshoz – közölte a politikus.

Botka szerint Rója Istvánt – mint több tucat iskolaigazgatót az elmúlt időszakban Magyarországon – a Fidesz azért büntette meg, mert kiállt saját szakmai alapelvei, értékei mellett. A szegedi polgármester kijelentette, a Fidesz-KDNP 19. századi oktatáspolitikája óriási károkat okoz.  A magyar fiatalok egyre kevésbé szerezhetnek versenyképes tudást. A tehetséges és szorgalmas, de szegény családba született gyerekeknek pedig egyre kisebb esélye van az előrejutásra – tette hozzá. Botka László elmondta, nemcsak országgyűlési képviselőjelöltként, hanem a közoktatást ismerő szakemberként is számítanak majd Rója István munkájára. 

(MTI)

Összesen 76 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hátakkor
2017. augusztus 22. 21:40
Megérdemli nem sajnàlom Rójàt. Jövőre néz ki majd a fejéből hogy mihez kezdjen.
hátakkor
2017. augusztus 22. 21:40
Megérdemli nem sajnàlom Rójàt. Jövőre néz ki majd a fejéből hogy mihez kezdjen.
hátakkor
2017. augusztus 22. 21:29
Nem hiàba zavartàk el Botkàt még 1 millió új szavazót lelni. Màr lelt egyet. Màr ha új. Sztem az mszp-nek beáldozott.
Türelem
2017. augusztus 22. 20:45
Szegény Botka, ennyire felkészületlen. Még a szoclib kormány alatt írta le az MSZP-s Ferge Zsuzsa, hogy az 1938-as szintre esett vissza a társadalmi mobilitás. Mit tett ez ellen a szoclib kormány??? Demagógia demagógia hátán...elvesszük pénzt a gazdagoktól, a munkahelyeket teremtő vállalkozóktól, mindenkinek szükségletei szerint, bezárjuk a zsidók boltjait, mint Rákosi.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!