Vérig sértették az úszósport legendáit a vizes vb megnyitójának szervezői

2017. július 11. 14:16

A szervezők utolsó pillanatban kértek fel egykori olimpiai és világbajnok úszókat a vizes világbajnokság megnyitóján való részvételre, majd közölték, az eseményen mégsem lesz szükség a sportolókra.

2017. július 11. 14:16

Utolsó pillanatban kértek fel szereplésre egykori olimpiai és világbajnok úszókat a vizes vb megnyitó ünnepségére. A következő napon közölték velük, hogy nem lesz rájuk szükség – írja az Index.

Az egyik érintett arról számolt be, hogy a sportolók alaposan megsértődtek. A lépéssel látszik, hogy megalázták a magyar úszósport elmúlt három-négy évtizedének legnagyobb alakjait, beleértve több olimpiai és világbajnok úszót is. A hétvégén kezdődő budapesti vizes világbajnokság nagyszabású megnyitóval indul pénteken. A megnyitó teljes költségvetése körülbelül nettó 3,4 milliárd forint, a programért és a művészeti koncepcióért pedig a Művészetek Palotája felelt.

Az Index úgy fogalmaz, a jelentős költségvetési keret és a megbízott cég neve alapján nem várná az ember, hogy a műsor megbízottja csupán 10 nappal a megnyitó előtt keresse meg először az úszólegendákat. A sportolók ennek ellenére elfogadták a felkérést. Hat nappal a megnyitó előtt kaptak írásos tájékoztatást a feladataikról, a főpróba időpontjáról és a megnyitó napjával kapcsolatos tudnivalókról. 

Az éjjeli próba során a rendező azonban úgy döntött, nem lesz szükség az úszósport legendáira. Ennek okául az szolgál, hogy a főpróba előtt már nem volt módjuk rendesen lepróbálni a dolgot. Jelen állás szerint a műsorban a magyar úszósport ikonikus alakjai közül csak Egerszegi Krisztina fog szerepelni a műsorban, a szervezők visszautasítása miatt azonban a többieket az Index értesülése szerint sikerült vérig sérteni: a történtek után van olyan sportoló, aki azt mondta, „ha letérdelnek”, akkor sem fog megjelenni a megnyitón.

Összesen 52 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csurcsányi
2017. július 13. 16:51
Nevük nincs a vérig sértett sportolóknak?Egy nevet említettek csak Egerszegi Krisztinát,mert ő ott lesz a megnyitó ünnepségen.
Morgen
2017. július 12. 22:01
Miért nincsenek nevek? Ja, Index!
Zokni
2017. július 12. 10:22
3,5 milliárd forint!? Ezek normálisak!? Itt vitatkozom cikkről, aminek épületes mondanivalója, hogy normális ember nem buzi. Hát én nem tudom... Nekem tök mindegy, hogy ki, kivel fekszik össze. De EZ biztosan NEM normális. (Persze a "maguk módján" azok: nyilván az összeg egy az egyben kiment a Fidesz-közeli alvállalkozókhoz...)
atila68
2017. július 11. 23:52
444 hvg index Akkor csakis igaz lehet.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!