Leállítaná a sorosos kampányt a Mazsihisz

2017. július 06. 13:31

Bár nem antiszemita a kampány, alkalmas arra, hogy antiszemita indulatokat keltsen – fogalmazott a Mazsihisz elnöke Orbán Viktornak szánt levelében.

2017. július 06. 13:31

A „sorosozó” kampány leállítását kérte Orbán Viktor miniszterelnöktől levélben a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének (Mazsihisz) elnöke. A szervezet által az MTI-hez csütörtökön eljutatott közlemény szerint Heisler András arról ír: a Mazsihisz az első pillanattól kezdve felhívta a figyelmet arra, hogy a „sorosozás” komoly kockázatokat hordoz. 

Ez a kampány nem nyíltan antiszemita, de ettől még nagyon is alkalmas arra, hogy kontrollálatlan, többek között antiszemita indulatokat keltsen – fogalmaz, hozzátéve, „az elmúlt napok bizonyították, hogy félelmünk nem volt alaptalan”. Megfogalmazása szerint Budapest és néhány nagyváros utcáin Magyarország történetének sötét időszakait idéző feliratok jelentek meg a kihelyezett plakátokon, de a láthatatlan társadalmi kár már alighanem súlyosabb ennél. 

„Közösségünk képviseletében és magyar honfitársaként arra kérem Önt és kormányát, hogy intézkedjenek a kampány azonnali leállításáról, vonják vissza utcáinkról és tereinkről a plakátokat” – fordul levelében Orbán Viktorhoz a Mazsihisz-elnök. Önöknek, választott vezetőinknek történelmi felelősségük, hogy ne engedjék hazánkban elhatalmasodni a gyűlöletet, ne fordítsák egymással szembe a magyar embereket. Ezek a mérgező üzenetek ártanak egész Magyarországnak. Nem csak magunkért szólunk, de magyar identitásunkhoz hozzátartozik zsidó büszkeségünk és méltóságunk védelme is – írja, arra kérve a miniszterelnököt, „tegyen arról, hogy ez a rossz álom minél előbb véget érjen”.

(MTI)

Összesen 190 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
brekker
2017. július 06. 23:36
Ki kell adni egy kormánynyilatkozatot, hogy a MAZSIHISZ nyomására leveszik az összes plakátot. Legalább tisztán lát a jónép. Oszt jónapot.
Rugo
2017. július 06. 22:53
Ugyan, mi a baj zsidók, hiszen soros ateista.:)
szamossy dezső
2017. július 06. 22:15
Szegény Lázár délután elemében volt, csak a Csuhaj (vagy hogy hívják?) Ildikó kérdésére nem bírt kézenfekvő válasszal előállni. Az Ildikó firtatta, hogy a holokauszttúlélő GS képét nem kellene-e levenni? Lázár visszakérdez: Van olyan törvény, hogy ha valaki holokauszttúlélő, akkor rá nem vonatkoznak a szabályok? Jó ez elmegy, bár nem a legízlésesebb, és nem is a lényegre vonatkozik. Inkább kérdezhette volna azt : Kedves Ildikó, ha egyszer a GS akarja beszállítani a migriket, akkor mégis kinek a képét tegyük fel maga szerint?
Bokros Birka
2017. július 06. 21:56
Csak azt nem értem drága MAZSIHISZ, miért nem Soros Györgyöt állítjátok le? Nem tanultatok úgy látszik a történelemből, az első világháborút követő világválság és az Amerikából visszatért zsidók pénzügyi tevékenysége okozta a Német lakosság anyagi ellehetetlenülését ()infláció szándékos felpörgetése), az ország 10% elődeitek tevékenység miatt öngyilkos lett vagy éhen halt. Adolf tata így juthatott hatalomra és teljesítette programját. Még nem késő leállítani Soros kalmárt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!