Kötelezettségszegési eljárás indul Magyarország ellen a civiltörvény miatt

2017. július 13. 12:29

Hivatalos felszólító levelet kapott Magyarország a brüsszeli testülettől a külföldről támogatott civil szervezetekkel kapcsolatos törvény miatt.

2017. július 13. 12:29

Kötelezettségszegési eljárást indított csütörtökön az Európai Bizottság Magyarország ellen a külföldről támogatott civil szervezetekre vonatkozó törvény miatt.

A brüsszeli testület közölte: úgynevezett hivatalos felszólító levelet küldtek Magyarországnak, és ezzel megindult az eljárás a nemrég elfogadott jogszabály ügyében, amelyet több szempontból is aggályosnak találtak.

A magyar hatóságoknak egy hónap áll rendelkezésükre, hogy válaszoljanak az ismertetett kifogásokra. Ha a felszólító levélre nem érkezik válasz, vagy Magyarország olyan észrevételeket tesz, amelyek nem tekinthetők kielégítőnek, az Európai Bizottság úgy dönthet, hogy a kötelezettségszegési eljárás következő lépéseként úgynevezett indokolással ellátott véleményt küld Budapestnek. Ezt követően – ha szükséges – a bizottság az Európai Unió Bírósága elé viheti az ügyet.

(MTI)

Összesen 116 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
BőröndÖdön
2017. július 13. 18:51
Tök mindegy,a büntit is a mi zsebünkből fizeti az Élcsapat...
noMores
2017. július 13. 17:43
Emlékszünk még, hogy állandóan azzal jöttek a politikusok, hogy világszínvonalú minősége van a víznek az országban? Na, ennek betett a rezsicsökkentés. Én mondtam, hogy a fidesznél nincs kártékonyabb banda Rákosi óta, na most végre kézzelfoghatóvá vált: http://index.hu/belfold/2017/07/13/rezsicsokkentes_viz_csatornahalozat_megyei_jogu_varosok/ Akkora ötlet volt befagyasztani az árakat, majd szarni a kompenzációra, hogy csak na! Nyilvánvaló volt, hogy ahol csökken az üzemeltetésre szánt pénz, ott elindul a rohadás. Mint minden, amihez a fidesz hozzányúlt, ez is szarrá változott..
Akitlosz
2017. július 13. 16:30
Unalmas már nagyon. Tessék kiírni a népszavazást az EU tagságról! Már a népszavazás változtatna az EU hozzáállásán, akármi is lenne a szavazás eredménye.
OberEnnsinnen
2017. július 13. 16:23
De mit szól ehhez a legnagyobb magyar? A még Széchenyinél is nagyobb...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!