Iraki határsértőkre csapott le a román hatóság Kürtösnél

2017. július 09. 12:30

Iraki menedékkérők próbáltak illegálisan átjutni Kürtös térségében Magyarországra. A román határrendészet vasárnap hajnalban fogta el őket.

2017. július 09. 12:30

A román határrendészet vasárnapi közleménye szerint a kürtösi (Curtici) határrendészek az illegális bevándorlás megfékezése érdekében végrehajtott művelet során hajnali négy órakor fedezték fel a magyar határ felé haladó 16 tagú csoportot egy kukoricaföldön. A hét felnőttet és a kilenc kiskorút elfogták. Kihallgatásukon kiderült, hogy valamennyien iraki állampolgárok, akiket korábban már menedékkérőkként vettek nyilvántartásba Romániában. Elmondták, hogy Kisiratosig (Dorobanti) több taxival érkeztek, majd gyalog próbáltak átszökni a határon, hogy bejussanak a schengeni övezetbe.

A csoport tagjai ellen illegális határátlépés kísérletének gyanúja miatt kezdeményezett büntetőeljárást a román határrendészet.

(MTI)

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mich
2017. július 09. 13:52
És megakadályozzák, hogy másnap megint elkezdjenek vándorolni Nyugat felé...? Mi a terv?
kamasuka
2017. július 09. 13:25
Kurva közel értek már hozzánk a kurd csapatok. Biztos a zászló miatt elnézték a határt ...
Timur Link
2017. július 09. 13:04
Ennyit a több ezer kilométeres gyaloglásról!
3M..
2017. július 09. 12:56
Irakban épp tegnap ézt véget a háború. A dezertőröket hazapateroni, lehet utcát seperni, hidakat építeni. Nagy szükség van most odahaza a dolgos munkáskézre. Szebb Jövőt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!