80 diák sem érettségizhetett hamis bizonyítványok miatt

2017. július 05. 12:54

A hamis papírok ügyében a tavalyi érettségi-botrányról ismertté vált Paulay Alapítványi Középiskola diákjai érintettek.

2017. július 05. 12:54

A fővárosi kormányhivatal közleményben jelentette, hogy nyolcvan diák írásbeli érettségi eredményeit semmisítették meg, mert a gyanú szerint hamis bizonyítványokkal jelentek meg a szóbeli vizsgán – írta a hvg.hu

Az oktatási miniszer az ügyben érintett Paulay Alapítványi Középiskola vizsgaszervezési jogát már korábban megvonta, ám a diákok az utolsó pillanatban tudták csak meg, hogy a Bánki Donát Közlekedésgépészeti Szakgimnázium és Szakközépiskolában kell letenniük a szóbeli vizsgát, méghozzá bizonyítványuk bemutatása mellett. Az iratok ellenőrzésekor mindössze 53 vizsgázó papírjai voltak rendben, míg további 80 diák esetében már problémákat észlelt az ellenőrzés, az ő eredményeik megsemmisítésre kerültek. 

A nyolcvan diák az iskola által kiállított bizonyítvány szerint olyan intézményekben végezték el a 9. és 10. osztályokat, amelyeknek nem volt engedélye a középiskolai közismereti oktatásra és amúgy már korábban megszűntek. 

A fővárosi kormányhivatal és az Oktatási Hivatal feljelentést tett, az iskola ellen rendőrségi nyomzás folyik hivatali visszaélés és közokirat-hamisítás gyanújával.

 

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gregorius
2017. július 06. 21:30
Miért nem zárta be a Hatóság a Pualay-t, ha tudtak arról, hogy simlis hely, miért hagyták azt, hogy egyáltalában tanulókat fogadjon, számomra ez a kérdés.
lightning protection
2017. július 05. 18:15
Rengeteg alapítványi iskola van aki trükközik, ahol szinte puszira, bocsánat pénzért adják a bizonyítványt. Felnőttképzésben is van jó pár iskola ahol 3-4 hónap alatt lehet szakmunkás bizonyítványt kapni, nulla tudásra. Csak le kell szurkolni a "képzésért" a pár százezres tanfolyami díjat. (Három szombat a szakmai gyakorlat!!!) Próbáltuk több helyen jelezni, de amíg számos nagy nemzetközi cég is szemet huny mert neki az éri meg, hogy mihamarabb papírt kapjon a dolgozója, az állam se piszkál bele. No meg van mindig egy-egy befolyásos ember... Csak akkor borul a bili, ha a befolyásos ember kegyvesztett lesz... Számtalan ingyenes állami képzés van, de két év heti kötelező 18-20 órával, (az előírásokat betartva) lehet tippelni kit választanak a cégek, és a dolgozók... (az arányok kb. 1:10) Tudnék sorolni jó pár "iskolát", képző intézményt" "akadémiát" ahol a megszerzett BÁRMILYEN papír SEMMIT SEM ÉR!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!