MSZP: Egyáltalán nem világszínvonalú az egészségügy

2017. június 22. 12:31

Az Állami Egészségügyi Ellátó Központra kiszabott bírságok, valamint a minap a Jahn Ferenc kórházban az osztálynyi ápoló fölmondása azt bizonyítják, hogy általán nem világszínvonalú a magyar egészségügy – mondta az MSZP frakcióvezető-helyettese csütörtökön Budapesten.

2017. június 22. 12:31

Kormánypárti politikusok állításaival ellentétben egyáltalán nem világszínvonalú a magyar egészségügy – hangsúlyozta az MSZP frakcióvezető-helyettese budapesti sajtótájékoztatóján csütörtökön.

Szakács László közölte: a közbeszerzési döntőbizottság a napokban 50 millió forint bírságot szabott ki az Állami Egészségügyi Ellátó Központra, mert úgy írt ki közbeszerzést, hogy az egyetlen beszállító érdekében álljon. A Jahn Ferenc kórházban pedig egy teljes osztály ápolói mondtak fel, hogy a kiskereskedelemben találjanak jobb béreket és munkafeltételeket – magyarázta az ellenzéki politikus.

Botka László kormánya igazságot fog tenni, visszaadja az egészségügynek azt az évi 100 milliárd forintot, amit eddig évről évre kivettek belőle, és olyan béreket ad, hogy megálljon az elvándorlás – jelentette ki a frakcióvezető-helyettes.

(MTI)

Összesen 102 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zakar zoltán béla
2017. június 22. 16:37
Megjött Falus Feri a jegesember?
gabor7th
2017. június 22. 14:37
És ezért az MSZP rengeteget tett.
edvind johnsson2.0
2017. június 22. 14:30
"egyáltalán nem világszínvonalú a magyar egészségügy " Valóban nem, de előbb azt kéne definiálni, hogy mit értünk világszínvonal alatt. Ami biztos, nálunk mindenki megkapja ugyanazt az ellátást, amire az egészségügyünk képes. Függetlenül attól, hogy egész életében dolgozott és rendesen fizette a TB-t, vagy egy percet sem dolgozott soha és egy fillért sem fizetett.
Harangláb
2017. június 22. 13:43
...Meg a kazincbarcikai kórház alagsorában is van egy rozsdás vízvezeték, amit még a Medgyessy mutogatott újságírók előtt a 2002-es választási kampányában... ...Aztán hatalomra kerület, és mit tettek a pofázáson kívül???!...Semmit...Mit csinálnak most???...Megint csak pofáznak...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!