LMP: Lépjen a kormány a klímaváltozás ügyében!

2017. június 26. 12:28

Többek között erdőtelepítést és környezetkímélő mezőgazdasági termelést javasolt a zöldpárt frakcióvezető-helyettese. Véleménye szerint a kormányzatnak lépnie kell a klímaváltozás okozta szélsőséges időjárás miatt. A képviselő az uniós pénzek elosztására is kitért nyilatkozatában.

2017. június 26. 12:28

Kormányzati lépéseket sürget az LMP a klímaváltozás okozta szélsőséges időjárás miatt. Frakcióvezető-helyettesük a többi közt erdőtelepítést és környezetkímélő mezőgazdasági termelést javasolt hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.

Schmuck Erzsébet, a zöld párt frakcióvezető-helyettese úgy vélte, a kabinet többéves lemaradásban van az éghajlatváltozási stratégia megvalósításában,ezért sürgős lépések megtételére tett javaslatot. A képviselő úgy fogalmazott: most már „a bőrünkön érezzük” a klímaváltozás következményeit.

Az ellenzéki politikus szerint nem csak az aszálykárt szenvedettek támogatására van szükség, hanem azok megsegítésére is, akiknek autójukban, otthonukban esett kár például egy jégeső során. A zöldfelületeket a településeken is növelni kell, azok ugyanis hozzájárulnak a hőmérséklet csökkentéséhez, élhetőbbé teszik a városokat – mondta. Schmuck Erzsébet leszögezte: a kormánynak „a szép szavak” helyett végre cselekednie kellene.

Kitért arra is, hogy több kormánypárti politikushoz köthető cég, családi vállalkozás kapott több tízmillió forintnyi uniós támogatást. Kijelentette: az uniós pénzeket a kormány gátlástalanul osztja Fidesz-közelieknek, ezért pártja szigorúbb ellenőrzést sürget. Szerinte a kormány is érzi, hogy nem olyan stabil a helyzete, ezért még a 2018-as választás előtt minden forrást „ki akar játszani”. Kérdésre közölte: frakciótársa, Sallai R. Benedek nem pályázott forrásra, csupán egy hozzá köthető civil szervezet tette ezt.

(MTI)

Összesen 65 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hátakkor
2017. június 26. 18:52
"Az ellenzéki politikus szerint nem csak az aszálykárt szenvedettek támogatására van szükség, hanem azok megsegítésére is, akiknek autójukban, otthonukban esett kár például egy jégeső során." Megint azokat kell támogatni, akik pl. nem kötnek biztosítást. Persze, majd a kormány megállítja a jégesőt..
luisbathhelena
2017. június 26. 18:13
Nézz a táblára Smuck! Hol a helyünk a környezetszennyezési listán? Mo radikálisan növelte a GDP-t az utóbbi 20 évben csökkenő energiafelhazsnálás mellett. Szép dolog Orbán Viktor felmagasztalása, de az USA-t, Kínát, Indiát Oroszországot, Brazíliát még nem ő irányítja.
balbako_
2017. június 26. 15:38
Ha az LMP kormányra kerülne - amitől Isten mentsen minket - akkor törvényben tiltanák meg a klímaváltozást, sőt beemelnék az alaptörvénybe is!
smarton
2017. június 26. 15:05
Szerintem is lépjen a kormány! Minimum egy kerítést húzzon fel, hogy megakadályozza a klíma illegális beszivárgását! Ja, hogy nem erről van szó??? Mindegy, Orbán lépjen, most azonnal!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!