Kolozsváron is lesz Pride

2017. június 25. 09:06

Négynapos LMBTQ-fesztivált rendeznek június 28. és július 1. között Kolozsváron, az utolsó nap felvonulás is lesz. Ez lesz Erdély első Pride-ja.

2017. június 25. 09:06

Először rendeznek LMBTQ-fesztivált Erdélyben június 28. és július 1. között. A kolozsvári rendezvényven több, az alkotmánymódosítást (Romániban is vannak kezdeményezések arra, hogy alkotmányban rögzítség: házasságot csak nő és férfi köthet) is érintő kerekasztal-beszélgetés is lesz, emellett közösségi piknik, filmvetítések és sok-sok bulit is ígérnek a szervezők. A „Cluj Pride” utolsó napján aztán lesz felvonulás is.

A „#spunedrept, #monddmegőszintén” nevet viselő felvonulást csak nehezen hagyta jóvá a kolozsvári városháza: összesen 22 kérésre és 15 nap nyomásgyakorlásra volt szükség, hogy rábólintsanak az illetékesek, bár a rendezvény végül nem az eredeti útvonalon lesz megtartva. Hogy végül merre mennek, azt egyelőre biztonsági okokból nem teszik közzé. Ami biztos: a felvonulás július elsején 10 órakor indul a Garibalidi-hídtól. A szervezők csendes felvonulást ígérnek – írja a maszol.ro.

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
polnemkor
2017. július 03. 20:04
Nem látom hogy a mandiner erről is beszámolt volna több cikkében is: http://www.3szek.ro/load/cikk/103744/ezer_szekely_leany_napja Ezer székely leány Napja 2017 - Összefoglaló https://www.youtube.com/watch?v=mLIRTZnQ-1g Nekik ez nem annyira fontos, gondolom.
illesl
2017. június 26. 07:01
Szemét és mocsok alak ez! Egy olyan nacionalista vidékre magyarul - román feliratozással - küld egy videót, arról, amiről a románok döntő többsége undorral és megvetéssel nyilatkozik. Ez az ő szemszögükből nézve úgy értelmezhető, hogy a mocskos nyugatról erkölcsi fertőbe akarják rángatni - ráadásul a magyarok - a románokat. Visszataszító, mocskos és xenofób az ott élő nemzetiségek összeugrasztása. REMÉLEM A ROMÁN ORTHODOX EGYHÁZ AKTIVISTÁI JÓL ELTÁNGÁLNAK BENNETEKET. MIÉRT SZÍTJÁTOK A NEMZETISÉGI ELLENTÉTEKET KOLOZSVÁROTT ÉS ERDÉLYBEN?
Maddox
2017. június 25. 20:28
Remek alkalom a Noua Dreapta és hasonszőrű szélsőségeseknek, hogy csináljanak valami hülyeséget és lejárassák az "országot". Én drukkolok nekik.
Akitlosz
2017. június 25. 18:37
Eddig sem igen vágytam Kolozsvárra. Ezek után meg ...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!