Izraelt meglepte Orbán Horthyt dicsérő kijelentése

2017. június 29. 09:01

Izrael diplomáciai csatornán kéri annak tisztázását, hogy Orbán Viktor mit is értett azalatt, hogy Horthy Milkós kivételes államférfiú volt.

2017. június 29. 09:01

Izrael diplomáciai úron kér magyarázatot Magyarországtól Orbán Viktor Horthyt méltató kiejelentései miatt – mondta el Izrael magyarországi nagykövete szerda este a Hír TV-ben. Yossi Amrani szerint noha érthető a kontextus, amelyben a miniszterelnök a kormányzót méltatta, az „mégis csak eléggé aggályos volt számukra”.

„(...) nyilvánvalóan tudjuk, hogy Orbán úr jó barátja Izraelnek és a zsidó népnek, és elismerjük azon erőfeszítéseit, amellyel támogatja a zsidóság életét Magyarországon. De Horthyt kivételes vezetőnek nevezni abban a történeti kontextusban, hát lehet így vagy úgy értelmezni ezt, de ez mindenképpen meglepetést keltett bennünk, és diplomáciai csatornákon kértük ennek a tisztázását”

– hangsúlyozta a nagykövet.

Yossi Amrani megerősítette azt is, hogy júliusban Budapestre jön Benjamin Netanjahu izraeli kormányfő.

Összesen 202 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ormányos csillós
2017. június 29. 22:27
A Népbíróság a Nagynémet birodalom politikai stabilitásának legfőbb védőbástyája. A Birodalom védelme az árulással szemben, a nép védelme katonai erejének pusztításával szemben jelenlegi legfontosabb, az élet és a szabadság érdekében vállalt feladatunk. Mindenek előtt ezt kell szem előtt tartanunk. Nemzetiszocialistaként, egy vezér követőjeként tesszük ezt, mindig előrefelé tekintve, ahol Führerünk áll. […] Ő, mint a Birodalom és a Nép vezetője, egyben legfőbb bírája is. Magunkra ezért úgy tekintünk, mint az ítélkezés helytartóira.[…]” Dr.Roland Freisler a Volksgerichtshof elnöke
ormányos csillós
2017. június 29. 22:12
Hitler egy kedves,aranyos öreg bácsi volt.
zazriveczazseni
2017. június 29. 21:28
A miniszterelnök úr kettős beszéde, hasonlít az arabokéhoz, mást mond itthon, akár annak ellenkezőjét Brüsszelben.
Rugo
2017. június 29. 18:20
Pofátlan zsidók, Izrael minden alapító atyja terrorista volt. Legutóbb 505 palesztin gyermek esett áldozatul az izraeli légierő bombázásának. Nincs erkölcsi alapotok bármit is számon kérni!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!