Feljelentette az RMDSZ Basescut és több román hírcsatornát magyarellenességük miatt

2017. június 20. 18:52

Több román hírcsatornát és Traian Basescu volt román elnököt is feljelentette az RMDSZ, mert az elmúlt 24 órában több magyarellenes megnyilvánulást tettek – jelentette be kedden Porcsalmi Bálint, az RMDSZ ügyvezető elnöke.

2017. június 20. 18:52

A román diszkriminációellenes és audiovizuális tanácsnál tett feljelentést a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) Traian Basescu volt román elnök és négy román hírtelevízió ellen magyarellenes megnyilvánulásaik miatt – közölte kedden Porcsalmi Bálint, az RMDSZ ügyvezető elnöke.

A politikus azt követően nyilatkozott, hogy a szövetség iktatta a feljelentéseket az illetékes hatóságoknál, közölte hírlevelében az RMDSZ. Porcsalmi emlékeztetett, hogy az elmúlt 24 órában „a romániai magyar közösséget diszkrimináló nacionalista” kijelentések hangzottak el a román médiában, illetve Basescu támadta a magyarság ünnepét, március 15-ét. Basescu egyebek mellett kijelentette, a romániai magyarokat „senki nem akadályozza meg, hogy Budapesten ünnepeljenek, ahol ingyen kapnak enni és inni”.

(MTI)

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gabor7th
2017. június 21. 13:45
Nem bírnak magukkal.
pepo
2017. június 21. 08:02
nem-e tanulhatnának az IRA-tól.
Ellensúly
2017. június 20. 22:25
Romániában a legliberálisabb párt is nacionalistább, mint Magyarországon az összes parlamenti párt együttvéve. A mindenkori bukaresti hatalom eddig büntetlenül folytathatta a kulturális népirtást. Kíváncsi vagyok, ez az RMDSZ-akció mennyire az ébredés és mennyire a taktikázás jele. És kíváncsi vagyok, Budapest mikor ébred fel végre.
krakken96
2017. június 20. 20:31
szokásos):
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!