Őrizetbe vették a magyar menedékjogért folyamodó német neonácit

2017. május 15. 15:28

Magyarországon fogtak el egy hírhedt német neonácit. Horst Mahler börtönbüntetése elől menekült Magyarországra, menedékjogot is kért.

2017. május 15. 15:28

A müncheni ügyészség közlése szerint őrizetbe vette a magyar rendőrség Horst Mahler szélsőbalosból lett hírhedt német noenácit, aki a holokauszttagadás és antiszemitizmusra való felbújtás miatt rá kiszabott börtönbüntetés elől menekült Magyarországra Németországból, sőt: egyenesen Orbán Viktorhoz folyamadott menedékjogért – írja a The Washington Post.

Mahlert 10 év börtönre ítélték Németországban még korábban, amit el is kezdett letölteni, de aztán egészségi állapota miatt szabadlábra helyezték. Tavaly év végén kellett volna visszatérnie a börtönbe, de ehelyett elmenekült. 

A Mitteldeutsche Zeitung hétfőn publikált egy levelet Mahlertől, melyben arra kéri „a magyar nemzet vezetőjét, Orbán Viktort, adjon nekem menedékjogot, mint politiailag üldözöttnek”.

Ken Heidenreich, a müncheni ügyészség szóvivője azt még nem tudta megmondani, hogy mikor fogják kiadni a férfit Németországnak, hogy befejezhesse a börtönbüntetését. 

Összesen 66 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
realista
2017. május 15. 20:45
Szegény ember, cseberből vederbe ... Így jár aki a propagandákból tájékozódik.
brabant89
2017. május 15. 20:25
"Er hatte im Sommer 2015 wegen einer schweren Erkrankung Haftverschonung erhalten. Mahler leidet an Diabetes. Deshalb wurde ihm unter anderem ein Unterschenkel amputiert. Ende vergangenen Jahres hatte das Oberlandesgericht Brandenburg die Aussetzung der Reststrafe zur Bewährung indes aufgehoben. Denn der einstige Linksradikale, der sich allmählich zum Rechtsradikalen wandelte und als unbelehrbar gilt, hatte sich anhaltend antisemitisch geäußert." http://www.mz-web.de/politik/verurteilter-rechtsextremist-horst-mahler-bittet-viktor-orb%C3%A1n-um-asyl-in-ungarn-26901226 Tehát a most 81 éves Mahler cukorbeteg, emiatt az egyik lábát térd alatt amputálták. 2015-ben emiatt kiengedték a börtönből. Erre mit csinált az ostoba neonáci? Ahelyett, hogy örült volna, hogy kiengedték a sittről, folyamatosan antiszemita kijelentéseket tett. Erre a bíróság megszüntette a büntetés felfüggesztését. Így az ostoba neonácinak már csak Orbán maradt utolsó reménynek. :)) Hát ez nem jött be, Horst.
Rugo
2017. május 15. 19:43
Huuhh, ez a fickó nem neonáci, hanem hülye. Orbán ugyanis teljes összhangban tevékenykedik a nemzetközi zsidósággal.
választópolgár
2017. május 15. 17:18
Tudtad? A mercedes gyártója a Daimler már NINCS német kézben. Arab tulajdonosi kör vette meg: http://hvg.hu/cegauto/20090323_mercedes_benz_daimler_arab_befekteto?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!