Mit szólnak az RMDSZ-esek a női kvótához?

2017. május 16. 11:00

Nem mindegy, milyen nőnek kellene átengedni a helyet a politikában, csak az anyaságot képviselőnek érdemes, mondja egy idősebb RMDSZ-es.

2017. május 16. 11:00

Lelőjjük a poént, az RMDSZ politikusainak a döntő többsége gondolkodás nélkül átengedné a helyét egy nőnek a buszon – derül ki a Főtér.ro videójából. A politikai életben azonban már más a helyzet: egyik úriember szerint például nem mindegy, milyen nőről van szó. Ha olyanról, aki a valódi nőiességet és az anyaságot képviseli, valamint családközpontú, akkor szívesen átengedné a helyét neki a politikai életben is.

„Ha azonban olyanról lenne szó, akinek még fel kell érnie addig, hogy lássa: a legszebb hivatás neki az anyaság lenne, akkor hagynám, hogy ez még egy kicsit érlelődjön benne és nem engedném át a helyem” – fejtette ki az RMDSZ egyik idősebb politikusa. 

A videó apropója, hogy Winkler Gyula, az RMDSZ EP-képviselője arról beszélt a hétvégén, hogy az RMDSZ szombati ülésén bevezetné alapszabályzatába a női képviseleti normát.

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
illesl
2017. május 16. 21:08
OTT A STÁZI MUTTI - a szakadékba sodorta Németországot. OTT A NORVÉG MINISZTERELNÖKNŐ - kirekesztő, rasszista, magyar- és lengyel ellenes nézetű, hazájában elveszik a gyermekeket attól a szülőtől, ami esetleg egy pofont ad a gyermekeknek DILMA JUSSEF - Brazilia korrupt bolgárszármazású megbuktatott elnöknője SZÉLL BERNADETT - egy szélütött hadari tyúk DÁVID IBOLYKA - az elitélt kalapos k LENDVAI ILDI néni, a gyöngytyúk, aki rikácsol LAMPERT MÓNI - a rabbival lekezelő KINGA GÖNCZOVÁ - a hazaáruló GURMAI ZITA a tenyeres talpas, aki hazánra szülte a buzigyerek GULYÁSMÁRTONT KOVÁCSNÉ KÓSA MAGDA - a faarcú Abszolut feleslegesek, kártékonyak, sőt a közepes képességű férfi ügyesebben helyt állt volna a helyükben.
grün
2017. május 16. 17:41
ahogy a székely mondja: mindegy, hogy fiú vagy lány, csak pöcse legyen...
surfer
2017. május 16. 13:43
A kvotanak akkor van ertelme, ha abbol indulunk ki, hogy lennenek ezekre az allasokra motivalt es alkalmas noi jeloltek akik nem azert nem jutnak oda, mert nem felelnek meg, hanem mert irrelevans tobbletelvarasoknak kellene megfelelniuk. Kepviselo urnak sikerult egy mondatban illusztralnia, hogy ez a felteves megalapozott. :)
Maddox
2017. május 16. 13:16
Ezek maximum a villamoson engedik át a helyüket, bár még azt is bajosan nézem ki belőlük.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!