Csendrendelet lépett életbe a IX. kerületben

2017. május 26. 10:31

A ferencvárosi képviselő-testület elfogadta az a rendeletet, melynek értelmében a szórakozóhelyek vasárnaptól csütörtökig 23 óráig, pénteken és szombaton éjfélig lehetnek nyitva.

2017. május 26. 10:31

Elfogadta a ferencvárosi képviselő-testület IX. kerületi szórakozóhelyek nyitva tartásáról szóló rendeletet – tudta meg a Magyar Nemzet. Ennek értelmében a vendéglátóegységek vasárnaptól csütörtökig 23 óráig, pénteken és szombaton pedig éjfélig lehetnek nyitva. A rendelet mától, azaz péntektől hatályos.

A szabályozás nem vonatkozik a jegyzői engedélyt szerző szórakozóhelyekre, az engedélyt azonban – például a lakók kérése – visszavonhatják. Azoknak a helyeknek nem kell újra megszerezniük az igazolást, akik már rendelkeznek éjszakai működési engedéllyel.  A rendelet nem vonatkozik a világörökségi területekre.

Baranyi Krisztina, az Együtt helyi politikusa a lapnak elmondta: teljesen elhibázottnak tartja a szabályozást, mert az nem tér ki arra, milyen feltételekkel lehet megadni, illetve visszavonni az éjszakai nyitva tartáshoz szükséges engedélyt.

 

Összesen 71 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2017. május 26. 21:04
Kivételesen igaza lehet az együttösnek. Nem fair, ha pofára adják az engedélyt. Na és ha hangszigetelt egy szórakozóhely, nem hallanak a szomszédok semmit, akkor is megtagadhatják tőle az engedélyt? Azért ezt tényleg szabályozni kellett volna, nem még egy újabb, korrupciót ösztönző rendeletet hozni.
balbako_
2017. május 26. 18:07
Bölcs döntés.
Szorgos Lajhár
2017. május 26. 15:02
~tölteLék
alphaville
2017. május 26. 14:30
példát vehetne a többi kerület is...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!