Az Origóhoz igazolt Gundel Takács Gábor

2017. március 28. 12:25

Az Origo Szpíker Korner nevű sportmagazinjának házigazdája lett az állami médiától februárban távozott Gundel Takács Gábor.

2017. március 28. 12:25

Hétfőtől Gundel Takács Gábor vezeti az Origo magyar és nemzetközi labdarúgás legfontosabb eseményeiről szóló sportmagazinját, a Szpíker Kornert – írja a portál. A műsornak állandó vendégei a volt origós Hegedűs Henrik, aki jelenleg az MLSZ kommunikációs munkatársa, valamint dr. Borbély Zoltán az MLSZ korábbi jogi igazgatója, szóvivője és Koppányi Gergely szakíró.

Gundel Takács Gábor februárban hagyta ott az állami médiát, és az egyébként népszerű Maradj talpon! című vetélkedő vezetését. Akkori döntésével kapcsoaltban éppen az Origónak adott interjúban azt mondta: „Az elmúlt két évben több olyan döntés is született az MTVA-ban, amit szakmaiatlannak tartottam. Nyilván nem ismerhetem minden döntés hátterét és okát, ezért sokáig igyekeztem csak a magam dolgára koncentrálni. Egy idő után azonban tényleg végig kellett gondolnom, adhatom-e a nevemet mindehhez? Ha ott maradok, azzal gyakorlatilag legitimizálom mások döntéseit. Ha ezzel az én hitelességem sérül, akkor nem fogják nekem elhinni a tévénézők, amit mondok egy műsorban.

Kitért arra is, miért nem lett volna megoldás, ha „csak” sportriporterként dolgozott volna tovább az M4 Sport-on. Az ezzel kapcsolatos kérdésre úgy válaszolt: „Ezzel csak az lett volna a baj, hogy ha átülök egy másik műsorvezetői székbe, azzal a problémát nem oldom meg, hiszen a nevemet továbbra is ugyanahhoz a vezetéshez és céghez adom. Lehet, hogy sokan erre azt mondják, hogy hülye vagyok. Nekem nem egyes műsorokkal volt bajom, hanem azzal a rendszerrel, amiben a mai magyar közmédia működik.”

Korábbi kijelentései miatt tehátt mindenképpen érdekes döntést hozott akkor, amikor az elmúlt időszakban több botrányos cikket is közlő, immáron kormányközeliként számon tartott Origóhoz igazolt. Gundel Takács Gábor erről a Borsnak nyilatkozott is, szerinte lényegtelen, hogy az Origót kormányközeliként tartják számon. „Mi itt szigorúan futballról beszélgettünk, ahol a jobb és a bal az szélsô, meg hátvéd. A labdarúgás egy demokratikus játék, mindenkire szükség van” – válaszolta a bulvárlap érdeklődésére a műsorvezető.

Mandiner éves előfizetés, féléves áráért!

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik