Vona szerint Orbán miatt írták alá annyian a Momentum olimpiás kezdeményezését

2017. február 20. 14:54

A Jobbik elnöke Orbán Viktor parlamenti felszólalására reagálva azt mondta: nem a budapesti olimpiára, hanem Orbán Viktorra és az országban uralkodó „földesúri mentalitásra” mondtak nemet a népszavazási kezdeményezés aláírói. Orbán Viktor viszontválaszában lekorruptozta a jobbikosokat és burkoltan le is buzizta Vona Gábort.

2017. február 20. 14:54

A Jobbik elnöke szerint az emberek nem a budapesti olimpiára, hanem Orbán Viktorra és az országban uralkodó „földesúri mentalitásra” mondtak nemet. A miniszterelnök hétfői parlamenti felszólalására válaszul azt felelte: „Magyarország nem az ön tulajdona”. Vona Gábor Orbán Viktort tette felelőssé az olimpiaellenes aláírásgyűjtés sikeréért, mert szerinte a miniszterelnök nem az aranyérmek, hanem „az aranyrudak, a lopott pénz” miatt akart olimpiát. Önzőnek és kapzsinak nevezte a miniszterelnököt, aki szerinte tönkretett egy nagy társadalmi egységet, az olimpiai lázban égő ország ugyanis néhány hónap alatt jutott el odáig, hogy az emberek összeverekedtek.

A politikus kijelentette: nincs érdemi kormányzás, az egészségügy, az oktatás rendbetétele, vagy a korrupció megszüntetése helyett a kabinet épp az ellenkezőjét teszi.  Vona Gábor, aki Felcsút polgármesterét „Pénztáros Lőrincnek” nevezte, kudarcnak ítélte a kormány tevékenységét, amelyet szerinte az elvándorlás egyértelműen bizonyít. A Jobbik elnöke  bírálta a többi között a letelepedési kötvényekkel kapcsolatos visszásságokat, és valódi elszámoltatást sürgetett, valamint a bérek felzárkóztatását az európai szinthez. Szólt pártja európai polgári kezdeményezéséről is, amivel elérnék „azt történelmi igazságtételt”, hogy egyenlő munkáért egyenlő bér járjon Európában, miután az árszínvonal már kiegyenlítődött.

Orbán és a szoknya

A miniszterelnök a Jobbik elnökének úgy felelt, érti, hogy kiabál, mert bajban van: „Így szoktak járni azok, akik eladják a pártjuk lelkét”. Hozzátette: ne rá legyen dühös, ha csinált egy antiszemita pártból egy filoszemita pártot, egy EU-ellenesből egy EU-barátot, egy bevándorlásellenesből egy bevándorláspártit.

Önök is tartsák be a törvényeket! Az érpataki modellt ne alkalmazzák országosan, mert „amit önök csinálnak Érpatakon, azt a lakásmaffia is megirigyelheti” – tette hozzá. Hozzátette: ma azért jut fejlesztésekre, mert nem engedik, hogy „az önökhöz hasonló alakok ellopják” a forrásokat, Magyarország  ma azért erősödik, „mert önöket, korrupt jobbikos politikusokat sikerül ellenzékben tartani”. 

Vona Gábornak, aki azzal is bírálta, hogy Tarlós István főpolgármester mögé bújik, úgy válaszolt: „nem szoktam én, illetve nem én szoktam más férfiak szoknyája mögé bújni”.

Orbán Viktor felszólalása után Vona Gábor szót kért, ám Kövér László házelnök úgy reagált: nem érzi, hogy olyan méltánytalan személyes támadás érte volna a jobbikos politikust, ami meghaladta volna az ellenzék stílusát. Mivel nem látta indokoltnak a szókérést, a Házat kérdezte meg arról, amely nem szavazott többséget a kérésnek.

(MTI)

Összesen 72 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
moricka13
2017. február 22. 08:00
Vona miatt pedig a Jobbikot hagyták el már sokan, de még mennyien fogják elhagyni! A kádergyerekek Momentumának kérdése pedig az Olimpiáról szólt és nem Orbánról. Ha igaz, amit állít, nem a kérdésre válaszoltak. Orbán ellen vagy mellett jövőre lehet szavazni.
moricka13
2017. február 21. 11:54
Az ellenzék miért lamentál, ha ez igaz? Halkan vagy nagy zajjal lépjenek bele a Momentumba és majd eldől, hogy ki kit szalámiz be.
katus
2017. február 20. 22:19
Ma Orbán Viktor a parlamenti vitánk során lesüllyedt a saját bulvármédiája szintjére. Olyat tett, amit eddig miniszterelnök nem. A bérekkel, az olimpiai pályázattal és a korrupcióval kapcsolatos konkrét felvetéseimre nem volt képes miniszterelnöki módon, érvekkel válaszolni. Reszkető, bosszúéhes kocsmapolitikussá töpörödött. Sajnáltam és szántam őt, mert egy kiégett, megroggyant embert láttam magam előtt vagdalkozni, aki nagyon félti a hatalmát. A minden alap nélküli homoszexuális vádaskodás úgy tűnik, hogy a kormányfő számára valamilyen rejtélyes okból személyes rögeszmévé vált. Természetesen nem kívánok Orbán Viktornak erre a szintjére lesüllyedni. A stílus maga az ember. Én továbbra is a higgadt és kulturált vitákban hiszek, legyenek azok bármilyen kemények. https://www.facebook.com/vonagabor/videos/10155112759204623/
katus
2017. február 20. 22:12
Miniszterelnök úr nők szoknyája mögé szokott bújni. https://a.disquscdn.com/get?url=http%3A%2F%2Fnol.hu%2Fdata%2Fcikk%2F1%2F39%2F81%2F59%2Fcikk_1398159%2F815335.jpg&key=D34-pCsoBwc_tC0wnKqGXw&w=480&h=291
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!