Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Vona: A Jobbik hidakat építene

2017. január 12. 13:53

A Jobbik elnöke szerint a magyar társadalomban hamis törésvonalak mentén folynak kilátástalan viták, így a párt inkább hidakat építene és a jövő felé fordulna.

2017. január 12. 13:53

Stumpf András, a Mandiner főmunkatársa faggatta Vona Gábor Jobbik-elnököt az N1TV Vona7 című műsorában.

Vona elárulta: a rémálmaiban sem gondolt arra, hogy a régi mondása (miszerint az ország kétharmada jobbikos, csak még nem tud róla) akár még Heller Ágnesre is igaz lehet. Úgy látja: a baloldal kétségbe van esve, de a Jobbiknak nincs szüksége a baloldali pártokra. A Jobbik inkább a szavazókat szólítaná meg.

A pártelnök úgy véli: a Fidesz és az MSZP szavazói között nincs átjárás, viszont a csalódott fideszes és a csalódott baloldali szavazhat a Jobbikra. A pártelnök úgy látja: ennek az ellentéte is igaz, hogy a Fidesz és a baloldal is tud szavazókat elvinni a Jobbiktól, a pártja így érdekes helyzetben van.

Stumpf András kérdésére Vona Gábor azt válaszolta: mostanra Magyarországon megváltoztak a politikai struktúrák, a Jobbik maga mögött hagyta a kamaszkorát és fel szeretne nőni a kormányzóképességhez. Úgy látja, a Jobbik benne van egy fejlődési folyamatban, ami nem egyik napról a másikra történik. Szerinte a pártja megérti azt a folyamatot, ami zajlik. 

Vona Gábor szerint a magyar-zsidó együttélésben történelmi fordulatra van szükség a meddő 20. századi vita után.

Stumpf András szerint a Jobbik világa eddig koherens, értelmezhető volt, és kérdés: mi az a világ, amit most tud a párt kínálni? Vona szerint a Jobbik most is koherens, az új jelszó pedig a hídépítés, összekötni az építő energiákat - miközben a Fidesz hidakat rombolt le. Szerinte hamis törésvonalak mentén vitázik a magyar társadalom, az elmúlt 27 év szétszabdalta a nemzetet. Vona úgy látja: Orbán is a zsigeri megosztottságra épít, de a Jobbik átlépne ezeken az árkokon. 

A Jobbik elnöke arról is beszélt: Majtényi László és Áder János is a 20. század jelöltjei, akiket nem kívánnak támogatni az államfőválasztáson, míg a pártja a jövőre koncentrálna. A Jobbik a saját államfő jelölése kapcsán még kis türelmet kér. Vona leszögezte: a párt a közvetlen elnökválasztás híve. 

Összesen 242 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
formaegy
2017. január 13. 14:51
Azért az ATV, vagy a Hír-Tv, esetleg a MAZSIHISZ feltehetné a kérdést Vonának, hogy per pillanat kikhez tartozik?: A magunkfajta - hoz, vagy a magukfajta - hoz???? Ideje lenne legalább egyszer Vona nem hazudni! Ki azzal az őszinte válasszal. Természetesen hülye bla-bla magyarázkodás nem megengedve. Csak egyetlen egy szó Vona! magunkfajta vagy magukfajta Ennyi!
Julismama2
2017. január 13. 13:03
Nem csak a keresztvizet, a gárda mellényt is leszedik Vonáról........ http://pestisracok.hu/vona-gardatol-kapta-az-ujabb-pofont-meltatlanna-valtal-visszakerjuk-gardista-mellenyedet/
formaegy
2017. január 13. 12:36
No akkor nézzük ezt az OKOS Vonát mire is képes.)))) 1 - Min.eln. évi országértékelés... Vona - évi országértékelés (kormányra készül, nagy embernek tartja magát.))))) 2 - A Fidesz egy jól kidolgozott, végrehajtott néppártot hozott létre. Vona néppártosodik.)))))))))) 3 - Csütörtök-kormányinfó, péntek min.eln. reggeli rádió műsor. Vona - bevezette a Vona7-et, ahol Stumpf András FAGGATTA - /na ezen a "faggatta" kijelentésen van aki nem pisilte össze magát a röhögéstől?)))))))))))))))))))))))))))/ Vonát.... Még a hídépítés fogalmát is a ballibtől lopta.))))) Mit is akar ez a szerencsétlen utánzó majom, aki saját kútfőből semmit nem tud létrehozni. Egyre szánalmasabb ez a szerencsétlen. Hajrá Jobbik! Szép bazári vezetőtök van.)))))))))))
Mirákulóziai Mikmuk
2017. január 13. 12:22
Szélhámos Gabriella nagyokat hallgat a valódi nemzeti konzultációról. Kár, hogy erre nem kérdeztek rá.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!